Morčacie prsia s olivovou plnkou
Kategória: 
2 vňaťové cibuľky, 2 strúčiky cesnaku, 240 ml olív s papričkou, 2 kg morčacích pŕs vcelku, 2 dl olivového oleja, 2 cibule, 1 veľká mrkva, 500 g žltých paprík, 375 g malých šampiňónov, 250 g malých paradajok, 2 lyžice octu balsamico, 250 g ovčieho syra, 250 ml kyslej smotany, 150 g cibule a cesnaku nakrájaných na kocky, 1 vajce, 2 malé cukety, tymián, soľ, korenie,rozmarín, 1 Zlatý Slepačí bujón,1 MAGGI Harmónia Chuti

Morčacie prsia s olivovou plnkou - príprava

    Plnka: Olivy necháme odkvapkať a potom ich spoločne s cesnakom najemno nastrúhame, rozmarín nasekáme.
    Jemne nakrájanú vňaťovú cibuľku zmiešame s olivami, rozmarínom a vajcom a dochutíme korením.

    Mäso: Morčacie prsia pozdĺžne štyrikrát nakrojíme do hĺbky asi 3cm a zárezy naplníme olivovou plnkou.
    Cibuľu a mrkvu olúpeme a nakrájame na väčšie kúsky.
    Zeleninu rozdelíme na mäso a všetko pečieme v horúcej rúre predhriatej na 200 stupňov približne 1 hod.
    Po 25-30 min. pečenia podlejeme mäso horúcim vývarom zo slepačieho bujónu.
    Behom pečenia mäso potierame vzniknutou šťavou, ktorú môžeme dochutiť MAGGI Harmóniou chuti.

    Dresing: zmiešame ocot balsamico, nakrájanú cibuľu s cesnakom, olej, trochu soli a korenia.

    Špíz: Trochu oleja rozohrejeme na panvici, na ktorej orestujeme šampiňóny a kúsky papriky.
    Dochutíme soľou, korením a spoločne s paradajkami vmiešame do nálevu.
    Cuketu očistíme a spolu s marinovanou zeleninou, šampiňóny, paprika, napicháme približne na 24 špízov.
    Na veľkej mise upravíme mäso a niekoľko zeleninových špízov.
    Zvyšok špízov dáme na hlbší podnos, prelejeme marinádou a vypečenou šťavou.

    Smotanovo-syrová omáčka: Ovčí syr rozdrobíme a vyšľaháme s kyslou smotanou.
    Pridáme tymián, zvyšok cibule s cesnakom a 2 lyžicami olivového oleja.
    Omáčku dochutíme korením a prelejeme do misky.
    Podľa chuti môžeme pokvapkať zvyškom olivového oleja. Smotanovo-syrovú omáčku podávame zvlášť
Top