Morčacie prsia na paradajkách
Kategória: 
3 veľké paradajky, 150 g nízkotučného jogurtu, 4 lyžice majonézy, 1 lyžica citrónovej šťavy, 1 zväzok bazalky, 1 lyžica kapary, soľ, korenie, 1 lyžica cukru, 1/2 kg morčacích pŕs, 3 lyžice oleja, 4 plátky citrónu

Morčacie prsia na paradajkách - príprava

    Každú paradajku nakrájame na 4 plátky.
    Jogurt, majonézu a citrónovú šťavu dohladka vyšľaháme. Bazalku nadrobno posekáme.
    Kapary vmiešame do jogurtovej omáčky.
    Osolíme, okoreníme a podľa chuti prisladíme.

    Morčacie prsia nakrájame na 12 rovnakých plátkov.
    Na panvici rozohrejeme olej a mäso na ňom po oboch stranách opekáme asi 2 min.
    Potom vyberieme, osolíme a okoreníme.

    Na každý plátok mäsa položíme plátok paradajky a zalejeme 1 lyžičkou jogurtovej omáčky.
    Ozdobíme bazalkou a plátkom citrónu.
Top