Morka s marhuľovo-orechovou omáčkou
Kategória: 
1 mladá morka (cca 3kg, 2 lyžice mäkkého masla, 200 g marhuľovej zaváraniny, 1 zázvor, 250 g sušených marhúľ, 200 g vlašských orechov, 250 ml mäsového vývaru (z kocky Mäsovývar), soľ, korenie, mletá paprika (chilli)

Morka s marhuľovo-orechovou omáčkou - príprava

    Predhrejeme rúru na 180 stupňov.
    Morku oplácheme, osušíme, zvnútra i zvonku vtrieme soľ a korenie. Potrieme 1 lyžicou masla a pečieme v rúre na pekáči 30 minút s prsíčkami obrátenými dole.
    Morku otočíme, potrieme zvyškom masla a pečieme ďalších 30 minút.

    Marhuľovú zaváraninu vymiešame dohladka a zmiešame s olúpaným, jemne posekaným zázvorom, štipkou papriky a škorice.
    Zaváraninou potrieme mäso.
    Pridáme marhule a orechy a zalejeme vývarom.
    Pečieme v rúre ďalších 20 minút. Morku vyberieme z pekáča, odstavíme do tepla.

    Vypečenú šťavu trochu povaríme, dochutíme. Morku podávame s omáčkou.
Top