KAPUSTA
Kategória: 
kapusta

KAPUSTA - príprava

    Rastlinné látky a vitamín C predchádzajú rakovine.
    Balastné látky regulujú zažívanie a povzbudzujú lenivé črevá.
    Kvasená kapusta pomáha pri pocite plnosti, páleniu záhy a grganiu.
    Šťava z čerstvej kapusty lieči žalúdočné vredy, dvanástorník a choroby hrubého čreva.
    Šťava z kapustných listov zmierňuje zápaly, pôsobí dezinfikujúco a odvádza škodlivé látky cez kožu. Acetylchlorin, ktorý obsahuje pôsobí pri depresiách. Obsahuje antioxidanty a iné látky zlepšujúce odolnosť proti chorobám.

    Množstvo : Štvrtina hlávky pokryje 1/5 dennej potreby vitamínu C.
    Vonkajšie listy a hlúbik treba pre zvýšený obsah nitrátu a olova odstrániť.
    Obklady z čerstvých listov zmierňujú bolesti stavcov, hlavy, mechúra a liečia kožné choroby.
    Pri žalúdočných ťažkostiach treba najmenej mesiac piť 5-6 pohárov šťavy denne asi hodinu pred jedlom.
Top