Cviklové rizoto s kuracími prsíčkami
Celkom náročný
Celkom lacný
Príprava
Varenie
Kategória: 

Výborné a sýte jedlo ideálne v jesennej a zimnej sezóne.

Ingrediencie

Pre 4 Osoba(y)

Suroviny

  • 500 g surovej cvikly
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica masla
  • 1 ks cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 250 g ryže vhodnej na rizoto napr. Arborio
  • 150 ml víno
  • 700 ml vývar
  • 200 g balkánsky syr
  • 300 g hydinové prsíčka

Cviklové rizoto s kuracími prsíčkami - príprava

  1. Cvikly ošúpte, prekrojte a dajte variť. Varte asi 40 minút alebo kým nieje mäkká.
  2. Medzitým si nakrájajte cibuľu nakrájajte nadrobno. Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte cibuľu a mierne opražte. Pridajte cesnak.
  3. Pridajte ryžu a opražte ju a zalejte vínom. Dobre premiešajte. Potom prilejte asi polovicou vývaru a ryžu duste.
  4. Keď máte uvarenú cviklu rozdeľte ju cca na polovicu a tú pokrájajte na drobučké kocky. Zbytok rozmixujte s troškou vývaru na jemnú hmotu.

    Ryžu zalejte zvyškom vývaru, pridajte nakrájanú cviklu aj cviklové pyré, osoľte, okoreňte. Keď sa tekutine vstrebe, rizoto odstavte. Kto má rád môže si tam pridať trošku syra a maslo na zjemnenie chuti.
  5. Na vrch pridáme na kúsky nakrájané prudko opražené a ochutené kuracie prsia. Posypeme balkánskym syrom
  6. Dobrú chuť
Top

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby