Obrátený jablkový koláč
Veľmi ľahký
Lacný
Príprava
Varenie

Rýchly a veľmi jednoduchý jablkový koláč. Zvládne ho snáď každý.

Ingrediencie

Pre 8 Osoba(y)

Suroviny

  • 1 kg jabĺk
  • 6 ks vajec
  • 6 lyžíc kryštálového cukru
  • 6 lyžíc hladkej múky
  • 1 dcl oleja
  • 1 lyžička prášku do pečiva

Obrátený jablkový koláč - príprava

  1. 1 kg jabĺk cca 10 ks nastrúhame a dochutíme kryštálovým cukrom a škoricou podľa chuti. Jablka strúham celé aj so šupkou. 
    Na plech dáme papier na pečenie, navrstvíme postrúhané jablká do výšky 1 až 1,5 cm a na ne nalejeme piškótové cesto.
  2. To si pripravíme zo 6 vajec (vyšľaháme sneh, pridáme 6 lyžíc kryštálového cukru, potom 6 žĺtkov, 6 lyžíc hladkej múky,1 dcl oleja  a 1 lyžičku prášku do pečiva ).
  3. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút.
  4. Koláč obrátime až po vychladnutí. Odstránime papier a na jablkový povrch posypeme škoricou a vanilkovým cukrom. Niekedy som dávala aj polevu, ale viac nám chutí takto so škoricou.
Top