Pohánkové rizoto so šampiňónmi a balkánskym syrom
ĽahkýLacný
Príprava
Kategória:
Kedysi potravina pre chudobných, dnes jedna z najzdravších uznávaných „superpotravín“. Pohánka by mala byť pravidelne zastúpená v jedálničku všetkých tých, ktorí chcú mať pevné zdravie a štíhlu líniu. Vďaka svojim nutričným hodnotám je prospešná pre diabetikov, ľudí s vysokým krvným tlakom a s kardiovaskulárnymi ochoreniami.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
- 500 ml „Naše BIO pohánka lúpaná krúpy“
- 200 g šampiňóny
- 100 g balkánsky syr
- 1 ks cibuľa
- 1 lyžica olivového oleja Premium extra virgin
- 1 lyžica masla
- čerstvý tymián a rozmarín
Pohánkové rizoto so šampiňónmi a balkánskym syrom - príprava
- Pohánku dáme do hrnca a pridáme k nej tri hrnčeky vody. Varíme asi tri minúty, kým sa voda nenasaje do pohánky.
- Na panvicu prilejeme olej, na kocky nakrájanú cibuľu a rozdrvený cesnak. Opečieme ich do sklovita. Pridáme nakrájané šampiňóny a opražíme ich. Panvica musí byť dosť veľká, aby sa huby opekali, nie dusili. Opekáme asi 5 minút, ochutíme soľou, korením a posypeme nasekanými čerstvými bylinkami podľa chuti.
- Pridáme uvarenú pohánku, zamiešame a prípadne dochutíme. Do rizota vmiešame studené maslo, aby sa vytvorila krémová zmes z pohánky a húb.
- Podávame posypané rozmrveným balkánskym syrom a dozdobené bylinkami.
Podobné recepty
Ľahký
Lacný
Príprava
Kategória:
Kedysi potravina pre chudobných, dnes jedna z najzdravších uznávaných „superpotravín“. Pohánka by mala byť pravidelne zastúpená v jedálničku všetkých tých, ktorí chcú mať pevné zdravie a štíhlu líniu. Vďaka svojim nutričným hodnotám je prospešná pre diabetikov, ľudí s vysokým krvným tlakom a s kardiovaskulárnymi ochoreniami.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
- 500 ml „Naše BIO pohánka lúpaná krúpy“
- 200 g šampiňóny
- 100 g balkánsky syr
- 1 ks cibuľa
- 1 lyžica olivového oleja Premium extra virgin
- 1 lyžica masla
- čerstvý tymián a rozmarín
Pohánkové rizoto so šampiňónmi a balkánskym syrom - príprava
- Pohánku dáme do hrnca a pridáme k nej tri hrnčeky vody. Varíme asi tri minúty, kým sa voda nenasaje do pohánky.
- Na panvicu prilejeme olej, na kocky nakrájanú cibuľu a rozdrvený cesnak. Opečieme ich do sklovita. Pridáme nakrájané šampiňóny a opražíme ich. Panvica musí byť dosť veľká, aby sa huby opekali, nie dusili. Opekáme asi 5 minút, ochutíme soľou, korením a posypeme nasekanými čerstvými bylinkami podľa chuti.
- Pridáme uvarenú pohánku, zamiešame a prípadne dochutíme. Do rizota vmiešame studené maslo, aby sa vytvorila krémová zmes z pohánky a húb.
- Podávame posypané rozmrveným balkánskym syrom a dozdobené bylinkami.