Jahody kandizované
Jahody kandizované - príprava
Večer zasypeme jahody cukrom.
Ráno scedíme šťavu, ktorú môžeme použiť na lekvár alebo sirup.
1 kg cukru rozpustíme v 3 dl vody a privedieme do varu. Jahody po častiach vložíme do vriacej cukrovej vody, hneď vyberieme, scedíme a odložíme do 5 litrového pohára.
Proces vkladania do vriacej vody opakujeme 4 krát.
Nakoniec scedené jahody sušíme na smaltovanom pekáči v rúre, na minime, pri otvorených dvierkach.
Podobné recepty
Jahody kandizované - príprava
Večer zasypeme jahody cukrom.
Ráno scedíme šťavu, ktorú môžeme použiť na lekvár alebo sirup.
1 kg cukru rozpustíme v 3 dl vody a privedieme do varu. Jahody po častiach vložíme do vriacej cukrovej vody, hneď vyberieme, scedíme a odložíme do 5 litrového pohára.
Proces vkladania do vriacej vody opakujeme 4 krát.
Nakoniec scedené jahody sušíme na smaltovanom pekáči v rúre, na minime, pri otvorených dvierkach.
Ráno scedíme šťavu, ktorú môžeme použiť na lekvár alebo sirup.
1 kg cukru rozpustíme v 3 dl vody a privedieme do varu. Jahody po častiach vložíme do vriacej cukrovej vody, hneď vyberieme, scedíme a odložíme do 5 litrového pohára.
Proces vkladania do vriacej vody opakujeme 4 krát.
Nakoniec scedené jahody sušíme na smaltovanom pekáči v rúre, na minime, pri otvorených dvierkach.