Bruchettky
Kategória:
Bagety alebo ciabatty prekrojené napolovicu alebo na viacero krajcov.
Mozzarella
3 paradajky
olivy
paradajkový pretlak
maslo
1-2 strúčikov cesnaku
čerstvá bazalka
soľ, čierne mleté korenie
olivový olej, citrónová šťava, med
Bruchettky - príprava
Pripravíme si bylinkové maslo - maslo zmiešame s čerstvou porezanou bazalkou a pretlačeným cesnakom.
3 paradajky si povaríme vo vode na 10 min., ošúpeme ich, porežeme na malé kúsky a dáme ich do misy. Pridáme na krúžky pokrájané olivy a paradajkový pretlak.
Do malého pohárika si zmiešame 1-2 lyžičky olivového oleja, šťavu z jedného citróna a lyžičku medu.
Prerežeme si bagetky alebo ciabatty, dáme ich do predhriatej rúry na 10 min. Potom ich natrieme pripraveným bylinkovým maslom, paradajkovou zmesou a navrch položíme plátok mozarrelly. Takto pripravenú bruchettku pkvapkáme olejocitronomedovou šťavičkou a dáme zapiecť do rúry na 10 minút. Po upečení ozdobíme čerstvou bazalkou a podávame. Vynikajúce teplé občerstvenie pre návštevu.
Kategória:
Bagety alebo ciabatty prekrojené napolovicu alebo na viacero krajcov.
Mozzarella
3 paradajky
olivy
paradajkový pretlak
maslo
1-2 strúčikov cesnaku
čerstvá bazalka
soľ, čierne mleté korenie
olivový olej, citrónová šťava, med
Bruchettky - príprava
Pripravíme si bylinkové maslo - maslo zmiešame s čerstvou porezanou bazalkou a pretlačeným cesnakom.
3 paradajky si povaríme vo vode na 10 min., ošúpeme ich, porežeme na malé kúsky a dáme ich do misy. Pridáme na krúžky pokrájané olivy a paradajkový pretlak.
Do malého pohárika si zmiešame 1-2 lyžičky olivového oleja, šťavu z jedného citróna a lyžičku medu.
Prerežeme si bagetky alebo ciabatty, dáme ich do predhriatej rúry na 10 min. Potom ich natrieme pripraveným bylinkovým maslom, paradajkovou zmesou a navrch položíme plátok mozarrelly. Takto pripravenú bruchettku pkvapkáme olejocitronomedovou šťavičkou a dáme zapiecť do rúry na 10 minút. Po upečení ozdobíme čerstvou bazalkou a podávame. Vynikajúce teplé občerstvenie pre návštevu.
3 paradajky si povaríme vo vode na 10 min., ošúpeme ich, porežeme na malé kúsky a dáme ich do misy. Pridáme na krúžky pokrájané olivy a paradajkový pretlak.
Do malého pohárika si zmiešame 1-2 lyžičky olivového oleja, šťavu z jedného citróna a lyžičku medu.
Prerežeme si bagetky alebo ciabatty, dáme ich do predhriatej rúry na 10 min. Potom ich natrieme pripraveným bylinkovým maslom, paradajkovou zmesou a navrch položíme plátok mozarrelly. Takto pripravenú bruchettku pkvapkáme olejocitronomedovou šťavičkou a dáme zapiecť do rúry na 10 minút. Po upečení ozdobíme čerstvou bazalkou a podávame. Vynikajúce teplé občerstvenie pre návštevu.