Losos na bylinkovom masle
Celkom náročnýFairly expensive
Príprava
Varenie
Kategória:
Lahodná pochúťka na sviatočný obed či večeru.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
- 4 ks lososa
- 1 ks citrón
- soľ
- drvená razca
- bazalka
- oregano
- olivový olej
- bylinkové máslo
Losos na bylinkovom masle - príprava
Porcie lososa umyjeme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 20 minút odležať. Po 20 minútach lososa osolíme, zľahka posypeme drvenou rascou, bazalkou a organom (prípadne aj inými bylinkami). Na panvici rozohrejeme malé množstvo olivového oleja a porcie lososa vložíme na rozpálenú panvicu. Lososa smažíme asi 5 minút z každej strany. Keď rybu obrátime, položíme na ňu slabý plátok bylinkového masla, aby sa roztiekli. Hotové porcie ryby rozdelíme na taniere, pokvapkáme citrónom a podávame s varenými zemiakmi ochutenými taktiež bylinkovým maslom.
Celkom náročný
Fairly expensive
Príprava
Varenie
Kategória:
Lahodná pochúťka na sviatočný obed či večeru.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
- 4 ks lososa
- 1 ks citrón
- soľ
- drvená razca
- bazalka
- oregano
- olivový olej
- bylinkové máslo
Losos na bylinkovom masle - príprava
Porcie lososa umyjeme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 20 minút odležať. Po 20 minútach lososa osolíme, zľahka posypeme drvenou rascou, bazalkou a organom (prípadne aj inými bylinkami). Na panvici rozohrejeme malé množstvo olivového oleja a porcie lososa vložíme na rozpálenú panvicu. Lososa smažíme asi 5 minút z každej strany. Keď rybu obrátime, položíme na ňu slabý plátok bylinkového masla, aby sa roztiekli. Hotové porcie ryby rozdelíme na taniere, pokvapkáme citrónom a podávame s varenými zemiakmi ochutenými taktiež bylinkovým maslom.