Gaštanová torta
KORPUS: 8 vajec, 2 gaštanové pyré (1 balíček je 250g) PLNKA: 2 šľahačky v prášku, 3dcl mlieka, 1 gaštanové pyré, 1 dcl rumu, kyslý džem, ozdoby na hotovú tortu

Gaštanová torta - príprava

    Na korpus - 8 vajec, 2ks gaštanové pyré.
    Oddelíme si žĺtky a bielka do dvoch misiek, žĺtky si minútku predšľaháme.P
    ridáme 2 kusy rozmrazeného gaštanové pyré - je dochutené cukrom a rumovou arómou, netreba ho nijako dochucovať. Túto zmes šľaháme pokiaľ nám vznikne tuhý nadýchaný krém.
    So štipkou soli si pripravíme tuhý sneh z 8 bielkov.
    Predhrejte si rúru na 180°C.
    Postupne zašľahávame sneh po 3 lyžiciach do žĺtkovo-gaštanovej masy, tak aby sme tú nadýchanosť neporušili.
    Pripravíme si formu, ideálny rozmer je s priemerom má 26cm. Vytrieme maslom a pomúčime.
    Korpus vložíme do rúry, ktorá bola predhriata na 180°C, po vložení teplotu znížime na 160°C.
    Pečieme 40-45minút.
    Rúru neotvárajte, korpus krásne narastie.
    Po dopečení a vybratí korpusu, vpichnúť do stredu špajdlu, ak je ešte treba tak ešte dopiecť.
    Upečený korpus necháme cca pol hodinku vychladnúť, aby sa nám ľahšie prekrajoval.
    Vychladený korpus prerežeme na polovicu.
    Spodnú časť korpusu pokropíme rumom, natireme džemom.
    PLNKA: mlieko a šľahačky spolu predšľaháme do polotuha cca 1/2 minúty, pridáme pomrvené rozmrazené gaštanové pyré a šľaháme aspoň 2,5 až 3 minúty, aby krém poriadne narástol.
    Polovicu takto pripraveného krému natrieme na porumovaný a džemom natretý korpus.
    Priložíme druhú polovicu korpusu a nanesieme druhú polovicou plnky.
    Povrch takto zhotovenej torty dozdobíme podľa fantázie.
Top