Vyhlásená špecialita... Tradičné mexické jedlo. Môžete ho ponúknuť svojim priateľom napríklad na chate, verte, že zožnete úspech. Robievam to aj v kotlíku.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
olivový olej
morská soľ
mleté čierné korenie
mlete chilli
cukor
1 ks veľká cibuľa
3 ks strúčiky cesnaku
1 ks veľká mrkva
1 ks červená sladká paprika
500 g hovädzieho mäsa
800 g krajaných paradajok v konzerve
400 g konzerva fazulí bez nálevu
400 g konzerva kukurice bez nálevu
400 g konzerva cícera bez nálevu
400 ml vody
Chilli con Carne - príprava
Nadrobno nakrájame cibuľu, cesnak, mrkvu a sladkú papriku, prípadne pridáme stopku zeleru, ale nie je podmienkou. Vo veľkom hrnci rozohrejeme olivový olej (alebo iný), pridáme nakrájanú zeleninu a korenie a to chilli, soľ, čierne korenie a cukor - spolu osmažíme na miernom ohni cca 5 min. Teplotu zvýšime, pridáme mleté mäso a miešame pokým sa takmer neuvarí. Do mäsovej zmesi pridávame konzervovanú zeleninu, paradajky, fazuľu, kukuricu, cícer a všetko zalejeme vodou. Zmes privedieme do varu, stiahneme teplotu a prikryté varíme asi trištvrte hodiny s občasným premiešaním. Nakoniec dochutíme podľa potreby použitými koreninami.
Nemajte obavu si toto jedlo pripraviť vo väčšom množstve, je vhodné aj na mrazenie a chutí stále výborne. Dá sa podávať len tak s čerstvou bagetou alebo chlebom, ale je výborné aj s ryžou.