Prekladané zemiaky
Kategória: 
1,5kg zemiakov, 200g klobásy, 1 veľká cibuľa, 100g prerastenej údenej slaniny, 4 vajcia, 1 kyslú smotanu, majoránku, mleté korenie, soľ, masť, strúhanka

Prekladané zemiaky - príprava

    V šupke uvarené zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska a ukladáme na vymastený a strúhankou vysypaný pekáč alebo do misy z ohňovzdorného skla.
    Osolíme, okoreníme, na zemiaky navrstvíme nadrobno nakrájanú slaninu a cibuľu.
    Kladieme zemiaky, kolieska klobásy, a opakujeme.
    Zemiaky, podľa chuti osolíme a okoreníme.
    Na záver zalejeme smotanou s rozhabarkovanými vajcami. Pekáč dáme do rúry zapiecť.
    Hotové sú vtedy, keď je povrch doružova zapečený a šťava medzi zemiakmi takmer vypečená.
    Podávame so šalátom alebo sterilizovanou uhorkou.
Top