plátky krkovičky podľa stravníkov posypané a jemne ochutené korením na steaky,
4 špekačky,
4 - 5 veľkých cibúľ,
2 tmavé pivá, kečup
Krkovička na čiernom pive - príprava
Do hlbokého pekáča nakrájame na kolieska cibuľu tak, aby zakrývala celú plochu pekáča.
Na cibuľu poukladáme nachystané, okorenené plátky krkovičky
na ňu rozložíme, rozkrojené špekáčiky a zasypeme zvyškom cibule nakrájanej na pásiky.
Takto prichystaný pekáč poriadne zalejeme kečupom, tmavým pivom tak, aby sme mali celé mäsko zakryté.
Pekáč zakryjeme a pečieme 1 hodinu na 200°C.
Potom odkryjeme a necháme mäsko dopekať odokryté na 180°C ďalšiu hodinku, aby šťava bola vláčna.
Podávame so zemiakovou kašou.