Krkovička na čiernom pive
plátky krkovičky podľa stravníkov posypané a jemne ochutené korením na steaky, 4 špekačky, 4 - 5 veľkých cibúľ, 2 tmavé pivá, kečup

Krkovička na čiernom pive - príprava

    Do hlbokého pekáča nakrájame na kolieska cibuľu tak, aby zakrývala celú plochu pekáča.
    Na cibuľu poukladáme nachystané, okorenené plátky krkovičky
    na ňu rozložíme, rozkrojené špekáčiky a zasypeme zvyškom cibule nakrájanej na pásiky.
    Takto prichystaný pekáč poriadne zalejeme kečupom, tmavým pivom tak, aby sme mali celé mäsko zakryté.
    Pekáč zakryjeme a pečieme 1 hodinu na 200°C.
    Potom odkryjeme a necháme mäsko dopekať odokryté na 180°C ďalšiu hodinku, aby šťava bola vláčna.
    Podávame so zemiakovou kašou.
Top