Kuracie stehná s horčicovou omáčkou
Kategória: 
kuracie stehná, mletá sladká paprika, citrónová šťava, horčica, hnedý cukor, maslo, soľ, čierne korenie, olej najlepšie olivový

Kuracie stehná s horčicovou omáčkou - príprava

    Zo 4 lyžíc horčice, 4 lyžíc masla, 2 lyžíc citrónovej šťavy, lyžice hnedého cukru, lyžičky mletej papriky, štipky soli a čierneho korenia vymiešame hustú zmes.
    Touto horčicovou zmesou ponatierame kuracie stehná, poukladáme ich na pekáč a vložíme do vopred rozohriatej na 200°C piecť.
    Po asi 20 minútach ich obrátime, potrieme zvyšnou horčicovou zmesou a pečieme ďalších 15 minút.
    Pred dokončením dogrilujeme, nech sa mäsko trochu pripečie. Podávame s cestovinou, zemiakmi alebo ryžou - podľa vlastného výberu a chuti.
Top