Čertovské kurča
Kategória: 
500 g kuracích pŕs, 100 syru mozarella, 2 mäsité papriky červené, 1 mäsitá paprika zelená, 6 rajčín, 1 viazanka mladej cibuľky, 1 hlavička cesnaku, 1 dl červeného vína, 1 väčší rajčinový pretlak, chilli papriky, olivový olej, maslo, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, bazalka, mäta, cukor, tabasco, muškátový orech, ako príloha bageta

Čertovské kurča - príprava

    Kuracie prsia nakrájané na tenké plátky osolíme, okoreníme a sprudka osmažíme na panvici, v ktorej sme rozplálili olej a maslo.
    Do výpeku potom pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, rajčiny nakrájané na malé kúsky, víno a chilli paričky takisto nakrájané na malé kúsky.
    Ďalej pridáme rajčinový pretlak.
    V miske si zmiešame bazalku, nakrájanú petržlenovú vňať a mätu.
    Polovicu z tejto zmesi pridáme do omáčky.
    Do omáčky potom ešte dáme aj soľ, cukor, čierne korenie, tabasco a nastrúhaný muškátový orech. Varíme ju asi tridsať minút.
    Do plechu uložíme kuracie mäso, zalejeme ho omáčkou, navrch uložíme kúsky syru mozarella a všetko ešte posypeme zvyšnou zmesou byliniek.
    Krátko zapečieme.
    Podávame s bagetou.
Top