Fazuľová polievka na taliansky spôsob
Kategória: 
250 g bielej fazule, 50 g ryže, 1 paradajkový pretlak, 70 údeného mäsa, olej, bujón, soľ a lyžičku petržlenovej vňate

Fazuľová polievka na taliansky spôsob - príprava

    Fazuľu uvaríme vo vode, do ktorej pridáme bujón.
    Jednu polovicu takto uvarenej fazule aj s vývarom prelejeme do nádoby a rozmixujeme.
    Takto vzniknutú hmotu nalejeme naspäť do hrnca.
    Pridáme malý rajčinový pretlak, umytú ryžu, zakryjeme a varíme, až kým ryža nezmäkne.
    Zatiaľ si na oleji opražíme údené mäso nakrájané na kocky, k nemu pridáme vňať z petržlenu, prilejeme vodu a varíme.
    Zmes vlejeme do polievky a chvíľu povaríme.
    Podľa chuti pridáme korenie a rascu a môžeme podávať.
Top