Kurča dusené na paprikách
Kategória: 
1500 g kurčaťa, 125 ml kyslej smotany, 15 g masla, 4 stredne veľké červené papriky, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 1 stredne veľká cibuľa, 1 lyžica rastlinného oleja, 250 ml kuracieho vývaru, 3 lyžice mletej červenej papriky, mleté čierne korenie, soľ.

Kurča dusené na paprikách - príprava

    Kurča rozdelíme na 6 porcií.
    Jednotlivé porcie poprášime paprikou, osolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime olej a maslo, opekáme porcie kurčaťa z oboch strán.
    Kusy kurčaťa presunieme na jednu stranu panvice a do druhej časti nasypeme nasekanú cibuľu, rozmiešame ju, smažíme domäkka.
    Potom mäso rozprestrieme po celej ploche, zalejeme ho asi polovicou vývaru, prikryjeme pokrievkou a dusíme.
    Papriku opekáme 10 až 15 minút pod grilom alebo nad plameňom. Potom ju vložíme do mikroténového vrecúška, zavrieme a necháme vychladnúť.
    Kožu stiahneme, odstránime semená i rebrá a nakrájame na tenké rezance.
    Kurča z panvice vyberieme, do šťavy pridáme paradajkový pretlak, zvyšok vývaru a miešame.
    Keď bude šťava vrieť pridáme rezance červenej papriky prehrejeme.
    Pridáme väčšinu kyslej smotany a jemným potriasaním ju vmiešame do omáčky.
    Dochutíme.
    Porcie kurčaťa naservírujeme na taniere, posypeme ich rezancami papriky, prelejeme omáčkou a pokvapkáme zvyškom kyslej smotany.
Top