Kurča dusené na paprikách
Kategória:
1500 g kurčaťa, 125 ml kyslej smotany, 15 g masla, 4 stredne veľké červené papriky, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 1 stredne veľká cibuľa, 1 lyžica rastlinného oleja, 250 ml kuracieho vývaru, 3 lyžice mletej červenej papriky, mleté čierne korenie, soľ.
Kurča dusené na paprikách - príprava
Kurča rozdelíme na 6 porcií.
Jednotlivé porcie poprášime paprikou, osolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime olej a maslo, opekáme porcie kurčaťa z oboch strán.
Kusy kurčaťa presunieme na jednu stranu panvice a do druhej časti nasypeme nasekanú cibuľu, rozmiešame ju, smažíme domäkka.
Potom mäso rozprestrieme po celej ploche, zalejeme ho asi polovicou vývaru, prikryjeme pokrievkou a dusíme.
Papriku opekáme 10 až 15 minút pod grilom alebo nad plameňom. Potom ju vložíme do mikroténového vrecúška, zavrieme a necháme vychladnúť.
Kožu stiahneme, odstránime semená i rebrá a nakrájame na tenké rezance.
Kurča z panvice vyberieme, do šťavy pridáme paradajkový pretlak, zvyšok vývaru a miešame.
Keď bude šťava vrieť pridáme rezance červenej papriky prehrejeme.
Pridáme väčšinu kyslej smotany a jemným potriasaním ju vmiešame do omáčky.
Dochutíme.
Porcie kurčaťa naservírujeme na taniere, posypeme ich rezancami papriky, prelejeme omáčkou a pokvapkáme zvyškom kyslej smotany.
Podobné recepty
Kategória:
1500 g kurčaťa, 125 ml kyslej smotany, 15 g masla, 4 stredne veľké červené papriky, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 1 stredne veľká cibuľa, 1 lyžica rastlinného oleja, 250 ml kuracieho vývaru, 3 lyžice mletej červenej papriky, mleté čierne korenie, soľ.
Kurča dusené na paprikách - príprava
Kurča rozdelíme na 6 porcií.
Jednotlivé porcie poprášime paprikou, osolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime olej a maslo, opekáme porcie kurčaťa z oboch strán.
Kusy kurčaťa presunieme na jednu stranu panvice a do druhej časti nasypeme nasekanú cibuľu, rozmiešame ju, smažíme domäkka.
Potom mäso rozprestrieme po celej ploche, zalejeme ho asi polovicou vývaru, prikryjeme pokrievkou a dusíme.
Papriku opekáme 10 až 15 minút pod grilom alebo nad plameňom. Potom ju vložíme do mikroténového vrecúška, zavrieme a necháme vychladnúť.
Kožu stiahneme, odstránime semená i rebrá a nakrájame na tenké rezance.
Kurča z panvice vyberieme, do šťavy pridáme paradajkový pretlak, zvyšok vývaru a miešame.
Keď bude šťava vrieť pridáme rezance červenej papriky prehrejeme.
Pridáme väčšinu kyslej smotany a jemným potriasaním ju vmiešame do omáčky.
Dochutíme.
Porcie kurčaťa naservírujeme na taniere, posypeme ich rezancami papriky, prelejeme omáčkou a pokvapkáme zvyškom kyslej smotany.
Jednotlivé porcie poprášime paprikou, osolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime olej a maslo, opekáme porcie kurčaťa z oboch strán.
Kusy kurčaťa presunieme na jednu stranu panvice a do druhej časti nasypeme nasekanú cibuľu, rozmiešame ju, smažíme domäkka.
Potom mäso rozprestrieme po celej ploche, zalejeme ho asi polovicou vývaru, prikryjeme pokrievkou a dusíme.
Papriku opekáme 10 až 15 minút pod grilom alebo nad plameňom. Potom ju vložíme do mikroténového vrecúška, zavrieme a necháme vychladnúť.
Kožu stiahneme, odstránime semená i rebrá a nakrájame na tenké rezance.
Kurča z panvice vyberieme, do šťavy pridáme paradajkový pretlak, zvyšok vývaru a miešame.
Keď bude šťava vrieť pridáme rezance červenej papriky prehrejeme.
Pridáme väčšinu kyslej smotany a jemným potriasaním ju vmiešame do omáčky.
Dochutíme.
Porcie kurčaťa naservírujeme na taniere, posypeme ich rezancami papriky, prelejeme omáčkou a pokvapkáme zvyškom kyslej smotany.