Prsia v smotanovej omáčke
Kategória: 
500 g kuracích pŕs, 120 ml sladkej smotany, 100 g zeleru, 2 karotky, 1 cibuľa, horčica, olej maslo, 250 ml mäsového vývaru mleté čierne korenie, soľ.

Prsia v smotanovej omáčke - príprava

    Zeler a karotky očistíme a nakrájame na kocky.
    Zeleninu krátko varíme vo vriacej osolenej vode, zlejeme a necháme odkvapkať.
    Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno.
    Mäso nakrájame na rovnako veľké kocky, osolíme a okoreníme.
    Na panvici rozpálime trochu oleja a mäso na ňom zo všetkých strán opečieme.
    Vyberieme z panvice a odložíme na teplé miesto.
    Vo výpeku zohrejeme jednu lyžicu masla, pridáme cibuľu, opražíme, podlejeme vývarom a prilejeme sladkú smotanu.
    Omáčku varíme, pokiaľ nezhustne.
    Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a 1 čajovou lyžičkou horčice.
    Mäso a zeleninu zohrejeme v omáčke a ihneď servírujeme.
    Podávame so zemiakovou plackou.
Top