Kuracie prsia so špenátovou plnkou
Kategória: 
2 kuracie prsia s kožou a kosťami asi 800 g, 500 g mrazeného špenátu, nátierkový syr Lunex, 50 g strúhaného syra, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 2 lyžice oleja, mleté čierne korenie, soľ. Omáčka: 4 paradajky alebo 4 lyžice paradajkového pretlaku, 1 cibuľa, 1 lyžica oleja, 120 ml vody, cukor, mleté čierne korenie, soľ.

Kuracie prsia so špenátovou plnkou - príprava

    Mäso umyjeme a osušíme.
    Rukami opatrne uvolníme kožu tak, aby vzniklo vrecko, podľa potreby si pomôžeme ostrým nožom.
    Špenát dáme rozmraziť, cibuľu očistíme, nakrájame a opražíme na lyžici oleja. Pridáme špenát a dusíme.
    Cesnak očistíme a pretlačíme do špenátu.
    Udusený špenát dáme na sitko, vytlačíme z neho vodu a necháme vychladnúť.
    Nátierkový syr vyšľaháme elektrickým šľahačom, pridáme nastrúhaný syr, dochutíme soľou a korením.
    Prsia osolíme a plnku natlačíme pod kožu do pripraveného vrecka.
    Kuracie prsia vložíme kožou hore do vymastenej formy z jenského skla.
    Kožu potrieme zvyšným olejom a vo vyhriatej rúre pečieme asi 40 minút.

    Omáčka: Paradajky umyjeme, prerežeme a vyberieme jadrovník. Pevnú časť nakrájame na rezance, jadrovník na kocky.
    Cibuľu očistíme, nakrájame a opražíme na rozpálenom oleji. Pridáme paradajky.
    Upečené prsia vyberieme z rúry a dáme na teplé miesto. Výpek rozriedime vodou a prilejeme ku paradajkám.
    Všetko necháme vrieť asi 5 minút.
    Kuracie prsia nakrájame a podávame s varenými zemiakmi a omáčkou, prípadne s dusenou ryžou.
Top