Kuracie prsia na slanine
Kategória: 
4 porcie kuracích pŕs, 100 g prerastenej údenej slaniny, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 konzerva olúpaných paradajok, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 80 ml olivového oleja, 50 ml octu, 500 ml mäsového vývaru, zväzok oregana, zväzok bazalky, trochu cukru, mleté čierne korenie, soľ.

Kuracie prsia na slanine - príprava

    Kuracie prsia osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme v rozpálenom olivovom oleji zo všetkých strán. Vyberieme a odložíme na teplé miesto.
    Vo zvyšnom oleji roztopíme slaninu nakrájanú na kocky. Cibuľu a papriky očistíme a nakrájame na kocky veľké asi 2 cm. Pridáme k slanine a krátko opražíme.
    Primiešame olúpané paradajky prepasírované cez sito. Zalejeme mäsovým vývarom a octom.
    Primiešame nasekaný cesnak a bylinky.
    Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a cukrom.
    Pridáme kuracie prsia a prikryté dusíme na miernom ohni ešte asi 10 minút.
    Dáme na taniere a polejeme šťavou.
    Podávame s opekanými zemiakmi.
Top