Kuracie prsia na čínsky spôsob
Kategória: 
600 g kuracích pŕs, 1 čerstvá paprika, 3 póry, 1 až 2 lyžice maizeny, 4 lyžice oleja, 250 ml mäsového vývaru, mleté čierne korenie, soľ. Na marinádu: 3 lyžice vína, pol pomaranča, 3 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžica medu, trochu mletého zázvoru, pol čajovej lyžičky karí korenia.

Kuracie prsia na čínsky spôsob - príprava

    Kuracie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame najprv na plátky, potom na cca 5 mm rezance.
    Osolíme a okoreníme.
    Nastrúhame pomarančovú kôru a vytlačíme pomarančovú šťavu. Do vhodnej misky pridáme mletý zázvor.
    Primiešame sójovú omáčku, víno, med a karí korenie.
    Do marinády vložíme mäso a necháme pôsobiť aspoň 20 minút. Papriku umyjeme a očistíme.
    Prerežeme napoly a nakrájame na rezance.
    Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska.
    Kuracie mäso vyberieme z marinády a necháme odkvapkať na site.
    Mäso za stáleho miešania opečieme na horúcom oleji.
    Zeleninu chvíľu dusíme na oleji, potom podlejeme vývarom. Dusíme ešte 5 minút.
    Necháme prevrieť a zahustíme maizenou, ktorú sme rozmiešali v troche studenej vody.
    Primiešame mäso a zohrejeme.
    Podľa chuti osolíme a okoreníme.
    Podávame s ryžou.
Top