Kuracie prsia na čínsky spôsob
Kategória:
600 g kuracích pŕs, 1 čerstvá paprika, 3 póry, 1 až 2 lyžice maizeny, 4 lyžice oleja, 250 ml mäsového vývaru, mleté čierne korenie, soľ.
Na marinádu: 3 lyžice vína, pol pomaranča, 3 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžica medu, trochu mletého zázvoru, pol čajovej lyžičky karí korenia.
Kuracie prsia na čínsky spôsob - príprava
Kuracie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame najprv na plátky, potom na cca 5 mm rezance.
Osolíme a okoreníme.
Nastrúhame pomarančovú kôru a vytlačíme pomarančovú šťavu. Do vhodnej misky pridáme mletý zázvor.
Primiešame sójovú omáčku, víno, med a karí korenie.
Do marinády vložíme mäso a necháme pôsobiť aspoň 20 minút. Papriku umyjeme a očistíme.
Prerežeme napoly a nakrájame na rezance.
Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska.
Kuracie mäso vyberieme z marinády a necháme odkvapkať na site.
Mäso za stáleho miešania opečieme na horúcom oleji.
Zeleninu chvíľu dusíme na oleji, potom podlejeme vývarom. Dusíme ešte 5 minút.
Necháme prevrieť a zahustíme maizenou, ktorú sme rozmiešali v troche studenej vody.
Primiešame mäso a zohrejeme.
Podľa chuti osolíme a okoreníme.
Podávame s ryžou.
Kategória:
600 g kuracích pŕs, 1 čerstvá paprika, 3 póry, 1 až 2 lyžice maizeny, 4 lyžice oleja, 250 ml mäsového vývaru, mleté čierne korenie, soľ.
Na marinádu: 3 lyžice vína, pol pomaranča, 3 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžica medu, trochu mletého zázvoru, pol čajovej lyžičky karí korenia.
Kuracie prsia na čínsky spôsob - príprava
Kuracie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame najprv na plátky, potom na cca 5 mm rezance.
Osolíme a okoreníme.
Nastrúhame pomarančovú kôru a vytlačíme pomarančovú šťavu. Do vhodnej misky pridáme mletý zázvor.
Primiešame sójovú omáčku, víno, med a karí korenie.
Do marinády vložíme mäso a necháme pôsobiť aspoň 20 minút. Papriku umyjeme a očistíme.
Prerežeme napoly a nakrájame na rezance.
Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska.
Kuracie mäso vyberieme z marinády a necháme odkvapkať na site.
Mäso za stáleho miešania opečieme na horúcom oleji.
Zeleninu chvíľu dusíme na oleji, potom podlejeme vývarom. Dusíme ešte 5 minút.
Necháme prevrieť a zahustíme maizenou, ktorú sme rozmiešali v troche studenej vody.
Primiešame mäso a zohrejeme.
Podľa chuti osolíme a okoreníme.
Podávame s ryžou.
Osolíme a okoreníme.
Nastrúhame pomarančovú kôru a vytlačíme pomarančovú šťavu. Do vhodnej misky pridáme mletý zázvor.
Primiešame sójovú omáčku, víno, med a karí korenie.
Do marinády vložíme mäso a necháme pôsobiť aspoň 20 minút. Papriku umyjeme a očistíme.
Prerežeme napoly a nakrájame na rezance.
Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska.
Kuracie mäso vyberieme z marinády a necháme odkvapkať na site.
Mäso za stáleho miešania opečieme na horúcom oleji.
Zeleninu chvíľu dusíme na oleji, potom podlejeme vývarom. Dusíme ešte 5 minút.
Necháme prevrieť a zahustíme maizenou, ktorú sme rozmiešali v troche studenej vody.
Primiešame mäso a zohrejeme.
Podľa chuti osolíme a okoreníme.
Podávame s ryžou.