Kurča na víne
Kategória: 
1 kurča, 100 g slaniny, 150 g šampiňónov, 1l bieleho vína, 100 ml koňaku, 20 malých cibuliek - šalotiek, 2 lyžice oleja, 1 až 2 lyžice práškového cukru, 1 bobkový list, na hrot noža rozmarínu a tymianu, mleté čierne korenie, soľ.

Kurča na víne - príprava

    Malé olúpané cibuľky, slaninu nakrájanú nadrobno a očistené šampiňóny opečieme na oleji dozlatova.
    Pridáme očistené, a rozporciované kurča osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opečieme zo všetkých strán.
    Potom ho posypeme múkou, pridáme rozotretý cesnak, bobkový list, rozmarín, tymian a dusíme.
    Víno s cukrom zohrejeme, horúce nalejeme na mäso a dodusíme domäkka.
    Potom porcie kurčaťa urovnáme na zohriatu misu a obložíme opečenými cibuľkami a šampiňónmi.
    Šťavu z pečenia, do ktorej sme zamiešali koňak, podávame osobitne v omáčniku.
Top