Kapustová polievka s údeným mäsom
Kategória: 
200 g kyslej kapusty, 120 g údeného mäsa, 80 g cibule, 150 g zemiakov, 60 g masti, 40 g hladkej múky, rasca, celé čierne korenie, bobkový list, soľ, 1 l vody, mletá červená paprika

Kapustová polievka s údeným mäsom - príprava

    Umyté údené mäso vložíme do vriacej vody a uvaríme do mäkka. Uvarené mäso vyberieme z vývaru a pokrájame na menšie kocky. Do vývaru z údeného mäsa vložíme pokrájanú kapustu, pridáme 2 až 3 zrnká celého čierneho a nového korenia, 1 bobkový list, trocha rasce a uvaríme osobitne v osolenej vode.
    Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno, speníme na masti, pridáme múku a pripravíme svetlú zápražku.
    Do hotovej zamiešame mletú červenú papriku, zalejeme ju trochou studenej vody, dobre rozmiešame, nalejeme do vriacej polievky a povaríme asi 20 minút.
    Do zahustenej polievky pridáme uvarené zemiaky, pokrájané údené mäso, kyslú smotanu a ešte krátko povaríme.
Top