Kurča na zelenine
Kategória: 
1 väčšie kurča, 500 g paradajok alebo paradajkový pretlak, 120 ml vína, 400 g mrkvy, 400 g zeleru, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice oleja, 200 ml hydinového vývaru, sušený tymian, mleté čierne korenie, soľ.

Kurča na zelenine - príprava

    Kurča umyjeme, očistíme, osušíme a rozdelíme na 8 častí. Okoreníme.
    Mrkvu a zeler očistíme a nakrájame na hrubšie rezance. Paradajky umyjeme, prerežeme na polovice a zbavíme ich jadrovníka.
    Dužinu nakrájame.
    Cesnak a cibuľu očistíme. Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak na plátky.
    V pekáči zohrejeme olej.
    Kúsky kurčaťa osolíme a postupne z každej strany opečieme. Vyberieme z pekáča a odložíme na teplé miesto.
    Mrkvu, cibuľu a zeler dáme do pekáča a podusíme asi 7 minút. Podlejeme trochou hydinového vývaru.
    Pridáme paradajky, cesnak a krátko spolu podusíme. Prilejeme víno, zvyšok vývaru a necháme prevrieť.
    Osolíme a okoreníme.
    K zelenine pridáme štipku sušeného tymianu.
    Na veľký pekáč dáme zeleninu, na ktorú poukladáme kúsky kurčaťa.
    Pečieme vo vyhriatej rúre približne 45 minút.
    Dochutíme podľa potreby.
    Podávame s varenými zemiakmi.
Top