Dusené kurča na hubách
Kategória: 
1 kurča, 100 g nasekanej údenej slaniny, 200 ml sladkej pochúťkovej smotany, 6 lyžíc masla, 200 g čerstvých kuriatok, 200 g čerstvých hríbov, 200 ml červeného vína, 1 konzerva olúpaných paradajok, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 1 mrkva, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice múky, 250 ml mäsového vývaru, oregano, mleté čierne korenie, soľ.

Dusené kurča na hubách - príprava

    Kurča rozdelíme na 4 časti, umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
    Maslo rozpálime, časti kurčaťa v ňom krátko opečieme zo všetkých strán, vyberieme a odložíme na teplé miesto.
    Vo zvyšnom masle roztopíme slaninu. Pridáme cesnak rozotretý so soľou, nadrobno nakrájanú cibuľu, mrkvu nakrájanú na malé kocky a opražíme.
    Huby preberieme, nakrájame a pridáme k zelenine.
    Primiešame paradajkový pretlak, zaprášime múkou, prilejeme červené víno, mäsový vývar a pridáme paradajky.
    Vložíme porcie kurčaťa, hrniec zakryjeme a dusíme v rúre predhriatej na 220 stupňov asi 40 minút.
    Nakoniec šťavu zjemníme nasekaným oreganom a smotanou.
Top