Dusené kuracie stehná s hubami
Kategória:
4 kuracie stehná, 150 g údenej slaniny, 150 g húb alebo šampiňónov, 5 strúčikov cesnaku, 120 ml červeného vína, 250ml mäsového vývaru môže byť aj voda, 120 ml zeleninového vývaru, 250 g malých cibuliek, múka, tymian, olej, maslo, mleté čierne korenie, soľ.
Dusené kuracie stehná s hubami - príprava
Huby očistíme, umyjeme, osušíme a podľa veľkosti nakrájame. Slaninu nakrájame na rovnako veľké kúsky.
Cibuľky olúpeme.
Kuracie stehná osolíme, okoreníme, posypeme sušeným tymianom a obalíme v múke.
Mäso z každej strany opečieme na malom množstve oleja a odložíme na teplé miesto.
Vo výpeku na panvici zohrejeme jednu polievkovú lyžicu masla, pridáme celú olúpanú cibuľku, slaninu, huby a krátko opražíme.
Vmiešame pretlačený cesnak, rozriedime červeným vínom a necháme variť cca 2 minúty.
Prilejeme mäsový vývar, vložíme na kuracie stehná a na malom plameni udusíme domäkka.
Podávame s ryžou a šalátom.
Podobné recepty
Kategória:
4 kuracie stehná, 150 g údenej slaniny, 150 g húb alebo šampiňónov, 5 strúčikov cesnaku, 120 ml červeného vína, 250ml mäsového vývaru môže byť aj voda, 120 ml zeleninového vývaru, 250 g malých cibuliek, múka, tymian, olej, maslo, mleté čierne korenie, soľ.
Dusené kuracie stehná s hubami - príprava
Huby očistíme, umyjeme, osušíme a podľa veľkosti nakrájame. Slaninu nakrájame na rovnako veľké kúsky.
Cibuľky olúpeme.
Kuracie stehná osolíme, okoreníme, posypeme sušeným tymianom a obalíme v múke.
Mäso z každej strany opečieme na malom množstve oleja a odložíme na teplé miesto.
Vo výpeku na panvici zohrejeme jednu polievkovú lyžicu masla, pridáme celú olúpanú cibuľku, slaninu, huby a krátko opražíme.
Vmiešame pretlačený cesnak, rozriedime červeným vínom a necháme variť cca 2 minúty.
Prilejeme mäsový vývar, vložíme na kuracie stehná a na malom plameni udusíme domäkka.
Podávame s ryžou a šalátom.
Cibuľky olúpeme.
Kuracie stehná osolíme, okoreníme, posypeme sušeným tymianom a obalíme v múke.
Mäso z každej strany opečieme na malom množstve oleja a odložíme na teplé miesto.
Vo výpeku na panvici zohrejeme jednu polievkovú lyžicu masla, pridáme celú olúpanú cibuľku, slaninu, huby a krátko opražíme.
Vmiešame pretlačený cesnak, rozriedime červeným vínom a necháme variť cca 2 minúty.
Prilejeme mäsový vývar, vložíme na kuracie stehná a na malom plameni udusíme domäkka.
Podávame s ryžou a šalátom.