Paprikáš z kurčaťa
Kategória: 
1 kurča, 250 ml kyslej smotany, 1 cibuľa, 20 g hladkej múky, 4 lyžice oleja, 1 zeleninová paprika, 2 paradajky, mletá červená paprika, šťava z pol citróna, soľ.

Paprikáš z kurčaťa - príprava

    Kurča nakrájame na menšie kusy.
    Na oleji speníme nadrobno nasekanú cibuľu a zaprášime mletou červenou paprikou.
    Pridáme kurča, opražíme, mierne podlejeme, ochutíme nakrájanou paprikou bez jadrovníka a udusíme do polomäkka. Potom pridáme olúpané nakrájané paradajky, zahustíme hladkou múkou a dodusíme.
    Podľa chuti osolíme.
    Keď je mäso mäkké, pridáme kyslú smotanu a šťavu z citróna.
    Podávame s haluškami alebo cestovinami.
Top