Pikantné kurča na smotane
Kategória: 
1 stredne veľké kurča, 3 strúčiky cesnaku, 4 paradajky, 4 zeleninové papriky, 1 veľká cibuľa, 200 ml kyslej smotany, olej, 1 lyžica kečupu, 1 lyžica citrónovej šťavy, 2 lyžice hladkej múky, mletá paprika, soľ.

Pikantné kurča na smotane - príprava

    Dobre umyté a osušené kurča rozdelíme na porcie, ktoré potrieme rozotretým cesnakom so soľou.
    Vložíme do pekáča na rozpálený olej a zo všetkých strán prudko opečieme.
    Potom ho zalejeme trochou horúcej vody a dusíme do polomäkka.
    Medzitým na hlbšej panvici speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme rezance nepálivej papriky, kúsky paradajok a opražíme s troškou múky.
    Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a za stáleho miešania dusíme do polomäkka.
    Ochutíme kečupom, do vzniknutej zmesi vložíme diely kurčaťa a zamiešame so smotanou.
    Všetko podusíme domäkka a pokvapkáme citrónovou šťavou.
    Podávame s varenými zemiakmi alebo krupicovými haluškami.
Top