500 g kuracieho mäsa, 1 vajce, 1 lyžica škrobu, 50 ml oleja, 50 g olúpaných búrskych orieškov, 4 až 6 chilli papričiek alebo feferóniek.
Nálev: 2 lyžice sójovej omáčky, 2 lyžice ryžového vína alebo vína typu sherry, na hrot noža soli, 2 lyžice práškového cukru a obilného výťažku wej - ťing čiže glutasol.
Kurča kung - pao - príprava
Kuracie mäso, nakrájame na hrubé rezance, premiešame s vajcom a so škrobom a necháme odležať asi 30 minút.
Na panvici rozpálime olej, vložíme mäso a zo všetkých stán ho prudko opečieme.
Keď po 2 až 3 minútach dostane zlatistú farbu, pridáme búrske oriešky a nakrájané chilli papričky.
Všetko osolíme, zalejeme nálevom, premiešame a prehrejeme. Podávame s ryžou.