Jemná fazuľová
Kategória:
fazuľa,
3 zemiaky, 2 cibuľe,
2 mrkvy,
5 klinčekov,
sušené huby,
sušené slivky,
cesnak,
olej,
údená klobása alebo koleno alebo iné údené mäso čo má kto rád,
2 PL hladkej múky,
smotana na šľahanie
Jemná fazuľová - príprava
Fazuľu rôznych druhov si na noc namočíme, ráno zlejeme a do novej vody dáme variť spolu s údeným mäsom, alebo klobásou, mrkvou, zemiakmi nakrájanými na malé kocky, cibuľou do ktorej sme po celom obvode napichali klinčeky, sušenými slivkami a hubami.
Keď je všetko polomäkké, opražíme si na oleji druhú cibuľu pokrájanú na drobno, pridáme múku a vlejeme do polievky. Zamiešame a pridáme rozdrvený cesnak.
Všetko uvaríme do mäkka.
Odstavíme, vyberieme mäso alebo klobásu, nakrájame a dáme späť do hrnca do polievky.
Pridáme smotanu a riadne zamiešame, uvedieme do varu a odstavíme.
Mierne ochladenú polievku môžeme pre dospelých podávať s trochou koňaku, ktorý nakvapkáme do taniera.
Kategória:
fazuľa,
3 zemiaky, 2 cibuľe,
2 mrkvy,
5 klinčekov,
sušené huby,
sušené slivky,
cesnak,
olej,
údená klobása alebo koleno alebo iné údené mäso čo má kto rád,
2 PL hladkej múky,
smotana na šľahanie
Jemná fazuľová - príprava
Fazuľu rôznych druhov si na noc namočíme, ráno zlejeme a do novej vody dáme variť spolu s údeným mäsom, alebo klobásou, mrkvou, zemiakmi nakrájanými na malé kocky, cibuľou do ktorej sme po celom obvode napichali klinčeky, sušenými slivkami a hubami.
Keď je všetko polomäkké, opražíme si na oleji druhú cibuľu pokrájanú na drobno, pridáme múku a vlejeme do polievky. Zamiešame a pridáme rozdrvený cesnak.
Všetko uvaríme do mäkka.
Odstavíme, vyberieme mäso alebo klobásu, nakrájame a dáme späť do hrnca do polievky.
Pridáme smotanu a riadne zamiešame, uvedieme do varu a odstavíme.
Mierne ochladenú polievku môžeme pre dospelých podávať s trochou koňaku, ktorý nakvapkáme do taniera.
Keď je všetko polomäkké, opražíme si na oleji druhú cibuľu pokrájanú na drobno, pridáme múku a vlejeme do polievky. Zamiešame a pridáme rozdrvený cesnak.
Všetko uvaríme do mäkka.
Odstavíme, vyberieme mäso alebo klobásu, nakrájame a dáme späť do hrnca do polievky.
Pridáme smotanu a riadne zamiešame, uvedieme do varu a odstavíme.
Mierne ochladenú polievku môžeme pre dospelých podávať s trochou koňaku, ktorý nakvapkáme do taniera.