Jemná fazuľová
Kategória: 
fazuľa, 3 zemiaky, 2 cibuľe, 2 mrkvy, 5 klinčekov, sušené huby, sušené slivky, cesnak, olej, údená klobása alebo koleno alebo iné údené mäso čo má kto rád, 2 PL hladkej múky, smotana na šľahanie

Jemná fazuľová - príprava

    Fazuľu rôznych druhov si na noc namočíme, ráno zlejeme a do novej vody dáme variť spolu s údeným mäsom, alebo klobásou, mrkvou, zemiakmi nakrájanými na malé kocky, cibuľou do ktorej sme po celom obvode napichali klinčeky, sušenými slivkami a hubami.
    Keď je všetko polomäkké, opražíme si na oleji druhú cibuľu pokrájanú na drobno, pridáme múku a vlejeme do polievky. Zamiešame a pridáme rozdrvený cesnak.
    Všetko uvaríme do mäkka.
    Odstavíme, vyberieme mäso alebo klobásu, nakrájame a dáme späť do hrnca do polievky.
    Pridáme smotanu a riadne zamiešame, uvedieme do varu a odstavíme.
    Mierne ochladenú polievku môžeme pre dospelých podávať s trochou koňaku, ktorý nakvapkáme do taniera.
Top