Teľacia polievka na francúzsky spôsob
Kategória: 
300 g teľacích kostí, 40 g masti, 1 cibuľa, 250 g teľacieho mäsa, soľ, 100 g koreňovej zeleniny, 1 malý karfiol, 50 g zeleného hrášku, muškátový oriešok, 100 g údeného syra, zelená petržlenová vňať. Ako obmenu môžeme zameniť za hovädzie kosti i mäsko.

Teľacia polievka na francúzsky spôsob - príprava

    Posekané kosti dáme variť do vody asi na 2 hodiny a potom precedíme.
    Na masti speníme cibuľu posekanú nadrobno, pridáme mäso pokrájané na malé kocky, opražíme, osolíme, trocha podlejeme vývarom a prikryté udusíme domäkka.
    Vo vývare uvaríme očistenú pokrájanú zeleninu, karfiol rozobratý na ružičky a hrášok.
    Ochutíme muškátovým orieškom a nakoniec primiešame udusené mäso, postrúhaný údený syr a zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno.
Top