Teľacia polievka na francúzsky spôsob
Kategória:
300 g teľacích kostí,
40 g masti,
1 cibuľa,
250 g teľacieho mäsa,
soľ,
100 g koreňovej zeleniny, 1 malý karfiol,
50 g zeleného hrášku,
muškátový oriešok,
100 g údeného syra,
zelená petržlenová vňať. Ako obmenu môžeme zameniť za hovädzie kosti i mäsko.
Teľacia polievka na francúzsky spôsob - príprava
Posekané kosti dáme variť do vody asi na 2 hodiny a potom precedíme.
Na masti speníme cibuľu posekanú nadrobno, pridáme mäso pokrájané na malé kocky, opražíme, osolíme, trocha podlejeme vývarom a prikryté udusíme domäkka.
Vo vývare uvaríme očistenú pokrájanú zeleninu, karfiol rozobratý na ružičky a hrášok.
Ochutíme muškátovým orieškom a nakoniec primiešame udusené mäso, postrúhaný údený syr a zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno.
Kategória:
300 g teľacích kostí,
40 g masti,
1 cibuľa,
250 g teľacieho mäsa,
soľ,
100 g koreňovej zeleniny, 1 malý karfiol,
50 g zeleného hrášku,
muškátový oriešok,
100 g údeného syra,
zelená petržlenová vňať. Ako obmenu môžeme zameniť za hovädzie kosti i mäsko.
Teľacia polievka na francúzsky spôsob - príprava
Posekané kosti dáme variť do vody asi na 2 hodiny a potom precedíme.
Na masti speníme cibuľu posekanú nadrobno, pridáme mäso pokrájané na malé kocky, opražíme, osolíme, trocha podlejeme vývarom a prikryté udusíme domäkka.
Vo vývare uvaríme očistenú pokrájanú zeleninu, karfiol rozobratý na ružičky a hrášok.
Ochutíme muškátovým orieškom a nakoniec primiešame udusené mäso, postrúhaný údený syr a zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno.
Na masti speníme cibuľu posekanú nadrobno, pridáme mäso pokrájané na malé kocky, opražíme, osolíme, trocha podlejeme vývarom a prikryté udusíme domäkka.
Vo vývare uvaríme očistenú pokrájanú zeleninu, karfiol rozobratý na ružičky a hrášok.
Ochutíme muškátovým orieškom a nakoniec primiešame udusené mäso, postrúhaný údený syr a zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno.