Zeleninové lodičky
Kategória: 
Cesto: 30 g droždia, 2 lyžice olivového oleja, 500 g polohrubej múky, soľ, 2 lyžice kyslej smotany Plnka: 150 g cibule, 200 g cukety, 300 g paradajok, 50 g mäkkej salámy, 120 g topeného syra, soľ, mleté čierne korenie, olej, oregano, 2 strúčiky cesnaku

Zeleninové lodičky - príprava

    Droždie necháme rozpustiť vo vlažnej vode.
    V miske zmiešame múku, rozpustené droždie, smotanu, olivový olej a soľ. Vypracujeme hladké cesto, prikryjeme ho a necháme nakysnúť.
    Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske.
    Nakrájame ho na kúsky, z ktorých vytvarujeme lodičky. Okraje cesta potrieme olejom a stred naplníme zeleninovou plnkou.
    Naplnené preložíme na plech pokrytý papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov upečieme.

    Plnka: Paradajky rozkrojíme, zrniečka z nich vyberieme a pokrájame. Nakrájanú cibuľu s cesnakom orestujeme na oleji. Pridáme nakrájanú cuketu, paradajky a spolu opečieme. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a oreganom.
    Mäkkú salámu nakrájame a spolu s topeným syrom vmiešame do masy.
    Spolu premiešame.

Podobné recepty

Top