Fazuľová musaka
Kategória: 
biela fazuľa, 4 až 5 vajec uvarených natvrdo, 250 g nahrubo nastrúhaného, tvrdého syra, petržlenová vňať, 2 vajcia, sladká smotana, soľ, mleté biele korenie, vegeta, olej

Fazuľová musaka - príprava

    Bielu fazuľu uvaríme domäkka.
    Potom ju scedíme a necháme vychladnúť. Do vymastenej zapekacej misy dáme časť uvarenej fazule, posolíme ju, okoreníme mletým bielym korením a posypeme vegetou.
    Na fazuľu uložíme na kolieska pokrájané a posolené vajcia, posypeme syrom a pokvapkáme olejom.
    Takto vrstvíme až do zaplnenia misy, pričom vrchná časť musí byť fazuľa.
    Celé vajcia rozšľaháme so sladkou smotanou. Zalejeme ňou naplnenú misu a vložíme zapiecť do vyhriatej rúry.
    Po zapečení nakrájame na kúsky a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Top