Fazuľová musaka
Kategória:
biela fazuľa,
4 až 5 vajec uvarených natvrdo,
250 g nahrubo nastrúhaného,
tvrdého syra, petržlenová vňať,
2 vajcia, sladká smotana, soľ,
mleté biele korenie, vegeta, olej
Fazuľová musaka - príprava
Bielu fazuľu uvaríme domäkka.
Potom ju scedíme a necháme vychladnúť. Do vymastenej zapekacej misy dáme časť uvarenej fazule, posolíme ju, okoreníme mletým bielym korením a posypeme vegetou.
Na fazuľu uložíme na kolieska pokrájané a posolené vajcia, posypeme syrom a pokvapkáme olejom.
Takto vrstvíme až do zaplnenia misy, pričom vrchná časť musí byť fazuľa.
Celé vajcia rozšľaháme so sladkou smotanou. Zalejeme ňou naplnenú misu a vložíme zapiecť do vyhriatej rúry.
Po zapečení nakrájame na kúsky a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Kategória:
biela fazuľa,
4 až 5 vajec uvarených natvrdo,
250 g nahrubo nastrúhaného,
tvrdého syra, petržlenová vňať,
2 vajcia, sladká smotana, soľ,
mleté biele korenie, vegeta, olej
Fazuľová musaka - príprava
Bielu fazuľu uvaríme domäkka.
Potom ju scedíme a necháme vychladnúť. Do vymastenej zapekacej misy dáme časť uvarenej fazule, posolíme ju, okoreníme mletým bielym korením a posypeme vegetou.
Na fazuľu uložíme na kolieska pokrájané a posolené vajcia, posypeme syrom a pokvapkáme olejom.
Takto vrstvíme až do zaplnenia misy, pričom vrchná časť musí byť fazuľa.
Celé vajcia rozšľaháme so sladkou smotanou. Zalejeme ňou naplnenú misu a vložíme zapiecť do vyhriatej rúry.
Po zapečení nakrájame na kúsky a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Potom ju scedíme a necháme vychladnúť. Do vymastenej zapekacej misy dáme časť uvarenej fazule, posolíme ju, okoreníme mletým bielym korením a posypeme vegetou.
Na fazuľu uložíme na kolieska pokrájané a posolené vajcia, posypeme syrom a pokvapkáme olejom.
Takto vrstvíme až do zaplnenia misy, pričom vrchná časť musí byť fazuľa.
Celé vajcia rozšľaháme so sladkou smotanou. Zalejeme ňou naplnenú misu a vložíme zapiecť do vyhriatej rúry.
Po zapečení nakrájame na kúsky a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.