Domáce marshmallow cukríky
8 gramov potravinárskej želatíny, 3 polievkový lyžice vody.. 50 ml vody, 150 gramov kryštálového cukru, 1 polievková lyžica medu.. 1 polievková lyžica práškového cukru, 1 polievková lyžica kukuričného škrobu (Gustin)

Domáce marshmallow cukríky - príprava

    Želatínu a 3 pol.lyžice vody necháme napučať. Vodu, cukor a med uvaríme. Dostaneme takú číru vodu. Prilejeme k napučanej želatíne (tu si môžeme pridať potravinárske farbivo, príchuť) tak, že už želatínu začneme mixovať ručným mixérom. Mixujeme 6-7 minút. Dostaneme lepkavú hustú hmotu. Formu s rozmerom cca 18x23 cm vystelieme papierom na pečenie. Papier z vrchu potrieme natenko olejom. Vylejeme tam tú hmotu. V chladničke sa stuhne za 2-3 hodiny. Nakrájame na malé kocečky (ja som strihala nožnicami). Kocky obaľujeme do práškového cukru vymiešaného s kukuričným škrobom.
Top