4 baklažány ( 600 g ), 2 menšie póry, 3 paradajky, 3 strúčky cesnaku, 1 lyžička jemného karí, pol lyžičky horúceho korenia, štvrť lyžičky mletého koriandru, šťava z pol citróna, olej, soľ, štipka mletej chilli papriky
Baklažánové karí - príprava
Baklažány olúpeme, rozkrojíme po dĺžke na štyri časti a posolíme.
Necháme 15 minút odstáť, potom ich osušíme papierovým obrúskom.
Na panvici rozpálime olej, opečieme na ňom baklažány, vyberieme na tanier.
V tom istom oleji opražíme na drobno nakrájaný pór a rozotrený cesnak, pridáme olúpané a nakrájané paradajky, chilli, koriander, karí, horúce korenie a soľ.
Dôkladne premiešame , pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme opečený baklažán a zakryté dusíme do mäkka.
Podávame s ryžou alebo chlebovými plackami.