Marinované kuracie prsia
Kategória: 
Suroviny: 500g kuracích pŕs 1g soli Suroviny na marinádu: 1g mletej červenej sladkej papriky 1g mletej rasce 1g sušeného cesnaku 1 štipka muškátového orechu 1 štipka mletého čierneho korenia 20g paradajkového pretlaku 1 KL horčice 1 dl oleja 2g soli 0.5 dcl piva alevo červeného vína

Marinované kuracie prsia - príprava

    Postup:

    1.
    Kuracie prsia nakrájame na rezančeky. Približne 2x4x0.5 cm. Prsia umyjeme, dáme do väčšej misy, pridáme olej, pivo, horčicu, paradajkový pretlak, mletú červenú papriku, rascu, muškátový orech, čierne korenie, soľ a cesnak. Všetko dobre zmiešame. Misu zatvoríme a dáme do chladničky min. na 24 hodín.

    2.
    Po 24 hodinách mäso vyberieme a vlejeme na horúcu panvicu aj so šťavou.

    3.
    Prsia trošku orestujeme.

    4.
    Po orestovaní panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme približne 15 minút na miernom ohni. Zatial si pripravíme prílohu.

    5.
    Potom pokrievku zoberieme, premiešame a necháme piecť na strednom ohni.

    6.
    Keď už prsia sú upečené, okoštujeme a dochutíme soľou.

    7.
    Mäso servírujeme teplé buď s ryžou, s varenými či pečenými zemiakmi, alebo s tarhoňou.
Top