Marinované kuracie prsia
Kategória:
Suroviny:
500g kuracích pŕs
1g soli
Suroviny na marinádu:
1g mletej červenej sladkej papriky
1g mletej rasce
1g sušeného cesnaku
1 štipka muškátového orechu
1 štipka mletého čierneho korenia
20g paradajkového pretlaku
1 KL horčice
1 dl oleja
2g soli
0.5 dcl piva alevo červeného vína
Marinované kuracie prsia - príprava
Postup:
1.
Kuracie prsia nakrájame na rezančeky. Približne 2x4x0.5 cm. Prsia umyjeme, dáme do väčšej misy, pridáme olej, pivo, horčicu, paradajkový pretlak, mletú červenú papriku, rascu, muškátový orech, čierne korenie, soľ a cesnak. Všetko dobre zmiešame. Misu zatvoríme a dáme do chladničky min. na 24 hodín.
2.
Po 24 hodinách mäso vyberieme a vlejeme na horúcu panvicu aj so šťavou.
3.
Prsia trošku orestujeme.
4.
Po orestovaní panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme približne 15 minút na miernom ohni. Zatial si pripravíme prílohu.
5.
Potom pokrievku zoberieme, premiešame a necháme piecť na strednom ohni.
6.
Keď už prsia sú upečené, okoštujeme a dochutíme soľou.
7.
Mäso servírujeme teplé buď s ryžou, s varenými či pečenými zemiakmi, alebo s tarhoňou.
Podobné recepty
Kategória:
Suroviny:
500g kuracích pŕs
1g soli
Suroviny na marinádu:
1g mletej červenej sladkej papriky
1g mletej rasce
1g sušeného cesnaku
1 štipka muškátového orechu
1 štipka mletého čierneho korenia
20g paradajkového pretlaku
1 KL horčice
1 dl oleja
2g soli
0.5 dcl piva alevo červeného vína
Marinované kuracie prsia - príprava
Postup:
1.
Kuracie prsia nakrájame na rezančeky. Približne 2x4x0.5 cm. Prsia umyjeme, dáme do väčšej misy, pridáme olej, pivo, horčicu, paradajkový pretlak, mletú červenú papriku, rascu, muškátový orech, čierne korenie, soľ a cesnak. Všetko dobre zmiešame. Misu zatvoríme a dáme do chladničky min. na 24 hodín.
2.
Po 24 hodinách mäso vyberieme a vlejeme na horúcu panvicu aj so šťavou.
3.
Prsia trošku orestujeme.
4.
Po orestovaní panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme približne 15 minút na miernom ohni. Zatial si pripravíme prílohu.
5.
Potom pokrievku zoberieme, premiešame a necháme piecť na strednom ohni.
6.
Keď už prsia sú upečené, okoštujeme a dochutíme soľou.
7.
Mäso servírujeme teplé buď s ryžou, s varenými či pečenými zemiakmi, alebo s tarhoňou.
1.
Kuracie prsia nakrájame na rezančeky. Približne 2x4x0.5 cm. Prsia umyjeme, dáme do väčšej misy, pridáme olej, pivo, horčicu, paradajkový pretlak, mletú červenú papriku, rascu, muškátový orech, čierne korenie, soľ a cesnak. Všetko dobre zmiešame. Misu zatvoríme a dáme do chladničky min. na 24 hodín.
2.
Po 24 hodinách mäso vyberieme a vlejeme na horúcu panvicu aj so šťavou.
3.
Prsia trošku orestujeme.
4.
Po orestovaní panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme približne 15 minút na miernom ohni. Zatial si pripravíme prílohu.
5.
Potom pokrievku zoberieme, premiešame a necháme piecť na strednom ohni.
6.
Keď už prsia sú upečené, okoštujeme a dochutíme soľou.
7.
Mäso servírujeme teplé buď s ryžou, s varenými či pečenými zemiakmi, alebo s tarhoňou.