Marhuľové rezy.
Cesto:5 vajec,5 PL praškový cukor,1 zlatý klas,1 prašok do pečiva. Plnka:2 dl mlieko,3 PL polohruba múka,1 vanilka, 1/2 palmarínu,4 PL praškový cukor. Poleva:1 zavárané marhule(dobé ked sú menšie),1 zlatý klas,1 vanilka,3 PL kryštal cukor,voda,oranž farbivo, kys.citronová.

Marhuľové rezy. - príprava

    Z bielok vyšľaháme šľaháčom tuhý sneh,pridáme pr.cukor a ešte poriadne vyšľaháme. Pridáme žltky a na najmenšom stupni ich zašľaháme do snehu. Potom vareškou zapracujeme zlatý klas s praškom do pečiva. Cesto vysýpeme na plech vyložený papierom a upečieme . Plnku si uvaríme z mlieka, múky a vanilky,na hustú kašu.Maslo vymiešame s cukrom a zmiešame s vychladnutým krémom.Dobré vyšľaháme. Natrieme na koláč a na plnku poukladáme rovnomerne marhule. Na marhule vylejeme polevu. Poleva: z kompotu scedíme šťavu a odmerame ,tak aby bolo 1/2 litra,dolejeme vody. Do šťavy pridáme zlatý klas,vanilku,cukor,na hrot noža oranž potravinárské farbivo a na hrot noža kys.citronovej.Uvaríme puding. Uvarený vylejeme na marhule a koláč dáme do chladu. Pokrajame na kocky tak,aby marhuľka bola pekne v strede. Tento koláč je veľmi chutný a osviežujúci.
Top