Kokosový Cheesecake
300 g čokoládových keksíkov,100 g masla,6 plátkov želatíny, 400 g krémového tvarohu, ¾ šálky práškového cukru, 300 ml kyslej smotany, 200 g čokolády, 160 ml kokosového mlieka

Kokosový Cheesecake - príprava

    Podrvíme si čokoládové keksíky. Zmiešame ich s roztopeným maslom. Utlačíme ich na dno aj boky menšej tortovej formy (cca 20cm priemer). Dáme do chladničky stuhnúť. Necháme napučať 6 plátkov želatíny. Zohrejeme si kokosové mlieko. Potom do mlieka vložíme napučanú želatínu, premiešame a necháme mierne vyhladnúť. Tvaroh si vymiešame s cukrom. Opatrne do tvarohu vmiešame kokosové mlieko so želatínou. Nesmie byť stuhnutá a musí sa liať. Primiešame kyslú smotanu. Roztopíme si čokoládu, ktorú necháme mierne vychladnúť. Vyberieme si tortovú formu z chladničky a nalejeme prvú vrstvu na keksíkový základ. Rozotrieme prvú polovicu kokosového krému a na krém rozfŕkame polovicu roztopenej čokolády a s vidličkou mierne porozťahuje do krému. Vylejeme druhú polovicu krému, znovu rozfŕkame zvyšnú čokoládu. Odložíme stuhnúť do chladničky, najlepšie na noc. Odporúčame krájať s nahriatym nožom, tak aby ste čokoládu lepšie krájali.
Top