Husárske gombíky
Kategória:
500 g masla,
400 g cukru,
4 vajcia,
500 g mletých lieskových orieškov,
500 g hladkej múky,
1 citrón (kôra šťava),
1 lyžička škorice,
2 žĺtky,
cukor na posypanie,
strúhané mandle,
červená zaváranina
Husárske gombíky - príprava
Maslo a cukor ušľaháme do peny.
Jednotlivo vmiešame vajcia a po častiach pridávame oriešky, múku, citrónovú kôru a šťavu, škoricu.
Rúru predhrejeme na 200°C.
Na plech rozložíme papier na pečenie.
Z cesta vytvarujeme malé guličky a do nich urobíme koncom varešky priehlbinku.
Žĺtok rozšľaháme a guličky ním starostlivo potrieme.
Povrch posypeme cukrom a mandľami.
Pečieme asi 25 minút.
Cukrovinky necháme vychladnúť.
Do jamiek dáme lekvár a necháme stuhnúť.
Najlepšia marmeláda je pikantná ríbezľová, ale je možné použiť aj niektorú z čokoládových nátierok butelka apod.
Do marmelády môžeme pred stuhnutím vtlačiť lieskový oriešok alebo lentilku, ale tiež môžeme posypať treba farebnou cukrárenskou ryžou. To v prípade, ak nedávame mandle.
Z uvedeného množstva je veľa gombíkov, každý si však môže upraviť dávkovanie podľa toho, koľko chce mať koláčikov.
Podobné recepty
Kategória:
500 g masla,
400 g cukru,
4 vajcia,
500 g mletých lieskových orieškov,
500 g hladkej múky,
1 citrón (kôra šťava),
1 lyžička škorice,
2 žĺtky,
cukor na posypanie,
strúhané mandle,
červená zaváranina
Husárske gombíky - príprava
Maslo a cukor ušľaháme do peny.
Jednotlivo vmiešame vajcia a po častiach pridávame oriešky, múku, citrónovú kôru a šťavu, škoricu.
Rúru predhrejeme na 200°C.
Na plech rozložíme papier na pečenie.
Z cesta vytvarujeme malé guličky a do nich urobíme koncom varešky priehlbinku.
Žĺtok rozšľaháme a guličky ním starostlivo potrieme.
Povrch posypeme cukrom a mandľami.
Pečieme asi 25 minút.
Cukrovinky necháme vychladnúť.
Do jamiek dáme lekvár a necháme stuhnúť.
Najlepšia marmeláda je pikantná ríbezľová, ale je možné použiť aj niektorú z čokoládových nátierok butelka apod.
Do marmelády môžeme pred stuhnutím vtlačiť lieskový oriešok alebo lentilku, ale tiež môžeme posypať treba farebnou cukrárenskou ryžou. To v prípade, ak nedávame mandle.
Z uvedeného množstva je veľa gombíkov, každý si však môže upraviť dávkovanie podľa toho, koľko chce mať koláčikov.
Jednotlivo vmiešame vajcia a po častiach pridávame oriešky, múku, citrónovú kôru a šťavu, škoricu.
Rúru predhrejeme na 200°C.
Na plech rozložíme papier na pečenie.
Z cesta vytvarujeme malé guličky a do nich urobíme koncom varešky priehlbinku.
Žĺtok rozšľaháme a guličky ním starostlivo potrieme.
Povrch posypeme cukrom a mandľami.
Pečieme asi 25 minút.
Cukrovinky necháme vychladnúť.
Do jamiek dáme lekvár a necháme stuhnúť.
Najlepšia marmeláda je pikantná ríbezľová, ale je možné použiť aj niektorú z čokoládových nátierok butelka apod.
Do marmelády môžeme pred stuhnutím vtlačiť lieskový oriešok alebo lentilku, ale tiež môžeme posypať treba farebnou cukrárenskou ryžou. To v prípade, ak nedávame mandle.
Z uvedeného množstva je veľa gombíkov, každý si však môže upraviť dávkovanie podľa toho, koľko chce mať koláčikov.