Morčací guľáš s klobásou a zeleninou
Kategória: 
1000 g morčacích pŕs, 1 pár kvalitnej klobásy, l20 ml kyslej smotany, 150 g karfiolu, 1 zelená paprika, 500 g čerstvej červenej papriky, 150 ml oleja, 500 ml svetlého piva, 750 ml mäsového vývaru, 250 g cibule, 4 strúčiky cesnaku, 1 lyžica múky, majorán, mleté čierne korenie, soľ.

Morčací guľáš s klobásou a zeleninou - príprava

    Morčacie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky.
    Cibuľu očistíme a nakrájame.
    Papriku umyjeme, očistíme, vyberieme jadrovník a nakrájame na malé kocky.
    Nakrájanú cibuľu a papriku opečieme na oleji, zalejeme pivom a necháme variť, pokým paprika nezmäkne 5 až 8 minút. Papriku a cibuľu pomixujeme, dáme naspäť do hrnca, zalejeme vývarom a pridáme mäso.
    Okoreníme soľou, korením, majoránom a očistenými, pretlačenými strúčikmi cesnaku.
    Odkryté na miernom plameni varíme asi 30 minút.
    Medzitým umyjeme karfiol, rozoberieme ho na ružičky, zelenú papriku očistíme a nakrájame.
    Oddelene krátko povaríme vo vriacej slanej vode
    cca 6 minút.
    Zlejeme a na sitku necháme odkvapkať.
    Klobásu nakrájame na hrubšie kolieska.
    Mäso malým sitkom vyberieme z omáčky a odložíme na teplé miesto.
    V smotane rozmiešame jednu lyžicu múky a primiešame ju do guláša.
    Za stáleho miešania varíme na miernom plameni 4 minúty, potom pridáme mäso, zeleninu, klobásu a zohrejeme.
    Podávame s rožkami.
Top