Morčacie rezne na poľovnícky spôsob
Kategória: 
4 morčacie rezne po 200 g, 5O g masla alebo tuku, 250 g kuriatok, 200 ml bieleho vína, 200 ml sladkej pochúťkovej smotany, 4 paradajky, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 1 cibuľa, 4 lyžice olivového oleja, zväzok oregana, cukor, mleté čierne korenie, soľ.

Morčacie rezne na poľovnícky spôsob - príprava

    Rezne osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
    Potom ich opečieme v rozpálenom oleji z oboch strán asi
    5 minút.
    Vyberieme a odložíme na teplé miesto.
    Na tej istej panvici roztopíme maslo, pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno a opražíme do sklovita.
    Pridáme očistené kuriatka a krátko opražíme.
    Primiešame olúpané paradajky zbavené jadierok a nakrájané na kocky.
    Prilejeme paradajkový pretlak vymiešaný s bielym vínom dohladka.
    Primiešame smotanu a uvaríme omáčku.
    Ochutíme nasekaným oreganom, soľou, mletým čiernym korením a cukrom.
    Nalejeme na rezne a podávame.
Top