Morčacia roláda so šampiňónovou ryžou
Kategória:
1 vykostená morka, 200 g šampiňónov, maslo, 1 viazanička koreňovej zeleniny, 2 cibule, 500 ml mäsového vývaru, 1 polievková lyžica múky, 1 čajová lyžička horčice, 1 čajová lyžička paradajkového pretlaku, 250 g ryže, 2 strúčiky cesnaku, 1/2 viazaničky petržlenovej vňate, olej, mleté čierne korenie, soľ.
Morčacia roláda so šampiňónovou ryžou - príprava
Koreňovú zeleninu očistíme, jednu cibuľu olúpeme.
Nakrájame na malé kocky.
Vykostené mäso umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Zrolujeme a previažeme kuchynskou niťou.
Na panvici zohrejeme olej a roládu na ňom z každej strany opečieme.
Vyberieme z panvice a odložíme na teplé miesto.
Do mäsového výpeku pridáme cibuľu a zeleninu, zaprášime múkou a vmiešame paradajkový pretlak.
Zalejeme 400 ml mäsového vývaru a dobre premiešame.
Na zeleninu položíme mäsovú roládu a pečieme v rúre pri teplote 180 až 200 stupňov asi 1 hodinu.
Počas pečenia niekoľkokrát polejeme vlastnou šťavou, prípadne mäsovým vývarom.
Pripravíme si ryžu.
Zvyšnú cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno.
V hrnci zohrejeme 1 lyžicu masla, pridáme vo vriacej vode prepláchnutú ryžu a polovicu nakrájanej cibule.
Krátko, za stáleho miešania, opekáme.
Zalejeme 1,5 násobným množstvom vody, osolíme a prikryté pomaly dusíme na minime približne 20 minút.
Šampiňóny umyjeme a nakrájame nadrobno.
Petržlenovú vňať umyjeme a nakrájame.
Zohrejeme olej, pridáme zvyšnú cibuľu a šampiňóny. Ochutíme soľou, korením a pretlačeným cesnakom.
Uvarenú ryžu premiešame s udusenými šampiňónmi, vňaťou a podľa potreby ochutíme.
Morčaciu roládu vyberieme a odložíme na teplé miesto.
Šťavu so zeleninou pretrieme cez sito, necháme raz prevrieť, pridáme horčicu a jednu polievkovú lyžicu studeného masla. Už nevaríme.
Mäso nakrájame na plátky.
Podávame s ryžou, poliatou šťavou.
Zvyšnú šťavu servírujeme zvlášť.
Vhodnou zeleninovou prílohou sú v pare uvaraná brokolica a karfiol.
Kategória:
1 vykostená morka, 200 g šampiňónov, maslo, 1 viazanička koreňovej zeleniny, 2 cibule, 500 ml mäsového vývaru, 1 polievková lyžica múky, 1 čajová lyžička horčice, 1 čajová lyžička paradajkového pretlaku, 250 g ryže, 2 strúčiky cesnaku, 1/2 viazaničky petržlenovej vňate, olej, mleté čierne korenie, soľ.
Morčacia roláda so šampiňónovou ryžou - príprava
Koreňovú zeleninu očistíme, jednu cibuľu olúpeme.
Nakrájame na malé kocky.
Vykostené mäso umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Zrolujeme a previažeme kuchynskou niťou.
Na panvici zohrejeme olej a roládu na ňom z každej strany opečieme.
Vyberieme z panvice a odložíme na teplé miesto.
Do mäsového výpeku pridáme cibuľu a zeleninu, zaprášime múkou a vmiešame paradajkový pretlak.
Zalejeme 400 ml mäsového vývaru a dobre premiešame.
Na zeleninu položíme mäsovú roládu a pečieme v rúre pri teplote 180 až 200 stupňov asi 1 hodinu.
Počas pečenia niekoľkokrát polejeme vlastnou šťavou, prípadne mäsovým vývarom.
Pripravíme si ryžu.
Zvyšnú cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno.
V hrnci zohrejeme 1 lyžicu masla, pridáme vo vriacej vode prepláchnutú ryžu a polovicu nakrájanej cibule.
Krátko, za stáleho miešania, opekáme.
Zalejeme 1,5 násobným množstvom vody, osolíme a prikryté pomaly dusíme na minime približne 20 minút.
Šampiňóny umyjeme a nakrájame nadrobno.
Petržlenovú vňať umyjeme a nakrájame.
Zohrejeme olej, pridáme zvyšnú cibuľu a šampiňóny. Ochutíme soľou, korením a pretlačeným cesnakom.
Uvarenú ryžu premiešame s udusenými šampiňónmi, vňaťou a podľa potreby ochutíme.
Morčaciu roládu vyberieme a odložíme na teplé miesto.
Šťavu so zeleninou pretrieme cez sito, necháme raz prevrieť, pridáme horčicu a jednu polievkovú lyžicu studeného masla. Už nevaríme.
Mäso nakrájame na plátky.
Podávame s ryžou, poliatou šťavou.
Zvyšnú šťavu servírujeme zvlášť.
Vhodnou zeleninovou prílohou sú v pare uvaraná brokolica a karfiol.
Nakrájame na malé kocky.
Vykostené mäso umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Zrolujeme a previažeme kuchynskou niťou.
Na panvici zohrejeme olej a roládu na ňom z každej strany opečieme.
Vyberieme z panvice a odložíme na teplé miesto.
Do mäsového výpeku pridáme cibuľu a zeleninu, zaprášime múkou a vmiešame paradajkový pretlak.
Zalejeme 400 ml mäsového vývaru a dobre premiešame.
Na zeleninu položíme mäsovú roládu a pečieme v rúre pri teplote 180 až 200 stupňov asi 1 hodinu.
Počas pečenia niekoľkokrát polejeme vlastnou šťavou, prípadne mäsovým vývarom.
Pripravíme si ryžu.
Zvyšnú cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno.
V hrnci zohrejeme 1 lyžicu masla, pridáme vo vriacej vode prepláchnutú ryžu a polovicu nakrájanej cibule.
Krátko, za stáleho miešania, opekáme.
Zalejeme 1,5 násobným množstvom vody, osolíme a prikryté pomaly dusíme na minime približne 20 minút.
Šampiňóny umyjeme a nakrájame nadrobno.
Petržlenovú vňať umyjeme a nakrájame.
Zohrejeme olej, pridáme zvyšnú cibuľu a šampiňóny. Ochutíme soľou, korením a pretlačeným cesnakom.
Uvarenú ryžu premiešame s udusenými šampiňónmi, vňaťou a podľa potreby ochutíme.
Morčaciu roládu vyberieme a odložíme na teplé miesto.
Šťavu so zeleninou pretrieme cez sito, necháme raz prevrieť, pridáme horčicu a jednu polievkovú lyžicu studeného masla. Už nevaríme.
Mäso nakrájame na plátky.
Podávame s ryžou, poliatou šťavou.
Zvyšnú šťavu servírujeme zvlášť.
Vhodnou zeleninovou prílohou sú v pare uvaraná brokolica a karfiol.