Zázračná torta
6 vajec, 35 Dg práškového cukru, 25 Dg hrubej múky, 15 Dg mletých orechov, 1 vanilkový cukor, pol prášku do pečiva, 10 lyžíc studenej vody.Plnka: 3 vajcia, 15 Dg práškového cukru, štvrť kila masla, 2 Dg kakaa (čokoláda), 5 Dg orechov, 2 lyžice rumu.

Zázračná torta - príprava

    Vymiešame do peny žĺtka s práškovým cukrom.
    Postupne pridáme vodu. Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme do cesta spolu s orechmi a vanilkovým cukrom. Nakoniec pridáme sneh z ušľahaných bielkov.
    Upečieme, vychladnuté prekrojíme na tri pláty.

    Plnka: Do nádoby dáme vajcia, cukor a nádobu vložíme do vriacej vody. Šľaháme, kým sa začne prisychať na nádobu. Vyberieme z vody, hneď pridáme maslo, kakao, pomleté orechy a rum.
    Všetko šľaháme do vychladnutia a dáme do chladničky.
    Na druhý deň plníme.
    Tortu potrieme aj z bokov a z vrchu a celé posypeme mletými orechmi.
Top