Zemiako-pizza
Kategória: 
4 stredne veľké zemiaky, 1 menšia cibuľa, 1 paradajka, 1 menšia paprika, 1 kyslá uhorka, 1 vajce, soľ, strúhaný syr, provensálske korenie

Zemiako-pizza - príprava

    Zemiaky nastrúhame na hrubšom strúhadle a vytlačíme z nich prebytočnú vodu.

    Dáme smažiť hrubšiu vrstvu zemiakov na panvicu - posolíme. Prevrátime na druhú stranu - opäť posolíme, poukladáme salámou, paradajkami, paprikou, nakrájanou kyslou uhorkou, cibuľou na kolieska a zalejeme rozmiešaným vajcom, prikryjeme pokrievkou a necháme smažiť.
    Až začne voňať a zemiaky budú zospodu upečené, zasypeme strúhaným syrom a dochutíme provensálskym korením.
    Ešte na chvíľu prikryjeme a necháme 1 minútu zapiecť syr. Podávame s kečupom a tatárskou omáčkou alebo len tak.

    Do pokrmu možno pridať aj ďalšie suroviny, podľa toho, čo práve máte doma, alebo čo vám chutí napríklad pár koliesok salámy...
Top