Zemiako-pizza
Kategória:
4 stredne veľké zemiaky,
1 menšia cibuľa,
1 paradajka,
1 menšia paprika,
1 kyslá uhorka,
1 vajce,
soľ,
strúhaný syr,
provensálske korenie
Zemiako-pizza - príprava
Zemiaky nastrúhame na hrubšom strúhadle a vytlačíme z nich prebytočnú vodu.
Dáme smažiť hrubšiu vrstvu zemiakov na panvicu - posolíme. Prevrátime na druhú stranu - opäť posolíme, poukladáme salámou, paradajkami, paprikou, nakrájanou kyslou uhorkou, cibuľou na kolieska a zalejeme rozmiešaným vajcom, prikryjeme pokrievkou a necháme smažiť.
Až začne voňať a zemiaky budú zospodu upečené, zasypeme strúhaným syrom a dochutíme provensálskym korením.
Ešte na chvíľu prikryjeme a necháme 1 minútu zapiecť syr. Podávame s kečupom a tatárskou omáčkou alebo len tak.
Do pokrmu možno pridať aj ďalšie suroviny, podľa toho, čo práve máte doma, alebo čo vám chutí napríklad pár koliesok salámy...
Kategória:
4 stredne veľké zemiaky,
1 menšia cibuľa,
1 paradajka,
1 menšia paprika,
1 kyslá uhorka,
1 vajce,
soľ,
strúhaný syr,
provensálske korenie
Zemiako-pizza - príprava
Zemiaky nastrúhame na hrubšom strúhadle a vytlačíme z nich prebytočnú vodu.
Dáme smažiť hrubšiu vrstvu zemiakov na panvicu - posolíme. Prevrátime na druhú stranu - opäť posolíme, poukladáme salámou, paradajkami, paprikou, nakrájanou kyslou uhorkou, cibuľou na kolieska a zalejeme rozmiešaným vajcom, prikryjeme pokrievkou a necháme smažiť.
Až začne voňať a zemiaky budú zospodu upečené, zasypeme strúhaným syrom a dochutíme provensálskym korením.
Ešte na chvíľu prikryjeme a necháme 1 minútu zapiecť syr. Podávame s kečupom a tatárskou omáčkou alebo len tak.
Do pokrmu možno pridať aj ďalšie suroviny, podľa toho, čo práve máte doma, alebo čo vám chutí napríklad pár koliesok salámy...
Dáme smažiť hrubšiu vrstvu zemiakov na panvicu - posolíme. Prevrátime na druhú stranu - opäť posolíme, poukladáme salámou, paradajkami, paprikou, nakrájanou kyslou uhorkou, cibuľou na kolieska a zalejeme rozmiešaným vajcom, prikryjeme pokrievkou a necháme smažiť.
Až začne voňať a zemiaky budú zospodu upečené, zasypeme strúhaným syrom a dochutíme provensálskym korením.
Ešte na chvíľu prikryjeme a necháme 1 minútu zapiecť syr. Podávame s kečupom a tatárskou omáčkou alebo len tak.
Do pokrmu možno pridať aj ďalšie suroviny, podľa toho, čo práve máte doma, alebo čo vám chutí napríklad pár koliesok salámy...