Kurča na čínsky spôsob
Kategória:
1 ½ kg kurča,
1 kg kapusty (čínska, alebo biela), 3-4 mrkvy, 3-4 cibule,
1 pór, 400 g kukurice,
2-3 feferónky (nie sú nutné),
sójovú omáčku, vegetu, soľ,
červenú papriku sladkú,
červenú papriku štipľavú,
čierne korenie mleté, olej.
Kurča na čínsky spôsob - príprava
Príprava zeleniny:
Kapustu nakrájame na slížiky, mrkvu na plátky, cibuľu na slížiky, pór na kolieska.
Do nakrájanej zeleniny pridáme kukuricu, 4 polievkové lyžice sójovej omáčky, 3 polievkové lyžice oleja a vegetu podľa chuti.
Všetko spolu premiešame a necháme aspoň 6 hodín v chladničke stáť.
Občas premiešame.
Príprava mäsa:
Kurča stiahneme z kože a vykostíme. Krídla sa nepoužijú. Vykostené prsia a stehná nakrájame na kocky 1cm x 1cm alebo na slížiky 0,5 cm x 3-4 cm.
Do nakrájaného mäsa pridáme nadrobno nakrájané feferónky, 3 polievkové lyžice sójovej omáčky, 2 polievkové lyžice oleja, ½ kávovej lyžičky červenej sladkej papriky, ¼ kávovej lyžičky štipľavej papriky, poprášime čiernym korením a vegetou.
Pomiešame a necháme 6 (šesť) hodín v chladničke stáť.
Občas premiešame.
POSTUP: Do hlbokej panvice alebo hrnca nalejeme asi 1 cm oleja a necháme ho rozpáliť.
Pridáme mäso a asi 10 minút osmažíme.
Mäso vyberieme do pripravovanej misy a vložíme do vyhriatej rúry.
Do výpeku v panvici dáme zeleninu a dusíme prikryté pokrievkou dokiaľ nezmäkne.
Do udusenej zeleniny pridáme mäso a asi 10 minút podusíme. V prípade, že by bolo jedlo málo slané, alebo málo ochutené sójovou omáčkou, môžeme ho kľudne dochutiť.
Podávame s ryžou
Podobné recepty
Kategória:
1 ½ kg kurča,
1 kg kapusty (čínska, alebo biela), 3-4 mrkvy, 3-4 cibule,
1 pór, 400 g kukurice,
2-3 feferónky (nie sú nutné),
sójovú omáčku, vegetu, soľ,
červenú papriku sladkú,
červenú papriku štipľavú,
čierne korenie mleté, olej.
Kurča na čínsky spôsob - príprava
Príprava zeleniny:
Kapustu nakrájame na slížiky, mrkvu na plátky, cibuľu na slížiky, pór na kolieska.
Do nakrájanej zeleniny pridáme kukuricu, 4 polievkové lyžice sójovej omáčky, 3 polievkové lyžice oleja a vegetu podľa chuti.
Všetko spolu premiešame a necháme aspoň 6 hodín v chladničke stáť.
Občas premiešame.
Príprava mäsa:
Kurča stiahneme z kože a vykostíme. Krídla sa nepoužijú. Vykostené prsia a stehná nakrájame na kocky 1cm x 1cm alebo na slížiky 0,5 cm x 3-4 cm.
Do nakrájaného mäsa pridáme nadrobno nakrájané feferónky, 3 polievkové lyžice sójovej omáčky, 2 polievkové lyžice oleja, ½ kávovej lyžičky červenej sladkej papriky, ¼ kávovej lyžičky štipľavej papriky, poprášime čiernym korením a vegetou.
Pomiešame a necháme 6 (šesť) hodín v chladničke stáť.
Občas premiešame.
POSTUP: Do hlbokej panvice alebo hrnca nalejeme asi 1 cm oleja a necháme ho rozpáliť.
Pridáme mäso a asi 10 minút osmažíme.
Mäso vyberieme do pripravovanej misy a vložíme do vyhriatej rúry.
Do výpeku v panvici dáme zeleninu a dusíme prikryté pokrievkou dokiaľ nezmäkne.
Do udusenej zeleniny pridáme mäso a asi 10 minút podusíme. V prípade, že by bolo jedlo málo slané, alebo málo ochutené sójovou omáčkou, môžeme ho kľudne dochutiť.
Podávame s ryžou
Kapustu nakrájame na slížiky, mrkvu na plátky, cibuľu na slížiky, pór na kolieska.
Do nakrájanej zeleniny pridáme kukuricu, 4 polievkové lyžice sójovej omáčky, 3 polievkové lyžice oleja a vegetu podľa chuti.
Všetko spolu premiešame a necháme aspoň 6 hodín v chladničke stáť.
Občas premiešame.
Príprava mäsa:
Kurča stiahneme z kože a vykostíme. Krídla sa nepoužijú. Vykostené prsia a stehná nakrájame na kocky 1cm x 1cm alebo na slížiky 0,5 cm x 3-4 cm.
Do nakrájaného mäsa pridáme nadrobno nakrájané feferónky, 3 polievkové lyžice sójovej omáčky, 2 polievkové lyžice oleja, ½ kávovej lyžičky červenej sladkej papriky, ¼ kávovej lyžičky štipľavej papriky, poprášime čiernym korením a vegetou.
Pomiešame a necháme 6 (šesť) hodín v chladničke stáť.
Občas premiešame.
POSTUP: Do hlbokej panvice alebo hrnca nalejeme asi 1 cm oleja a necháme ho rozpáliť.
Pridáme mäso a asi 10 minút osmažíme.
Mäso vyberieme do pripravovanej misy a vložíme do vyhriatej rúry.
Do výpeku v panvici dáme zeleninu a dusíme prikryté pokrievkou dokiaľ nezmäkne.
Do udusenej zeleniny pridáme mäso a asi 10 minút podusíme. V prípade, že by bolo jedlo málo slané, alebo málo ochutené sójovou omáčkou, môžeme ho kľudne dochutiť.
Podávame s ryžou