Empanadas pečené v rúre
Kategória: 
1 kg múky , 1/4 kg masti (tuku), 2 vajcia , 1 šálka mlieka, 1 1/2 pololivkovej lyžice soli (zarovnaná) , 1/4 šálky vody Mäsová plnka: 3/4 kg. mletého mäsa , 1/4 kg masti, 8 cibúľ pokrájaných na drobno, 4 vajíčka uvarených na tvrdo, okolo 15 olív ,100 gr. hrozienok, červenú papriku, kmín

Empanadas pečené v rúre - príprava

    Príprava cesta:
    Na doske spojiť suchý material
    V miske rozmiešať masť (tuk) s dvomi vajíčkami, pridať mlieko a vodu.
    Túto zmes potom spojiť s múkou až bude cesto mäkké a hladké. Prikryť ho utierkou na 10 minút.

    Mäsová plnka:
    Pokrájať na drobno cibulu.
    Smažiť na masti (tuku) do zlata , pridať zomleté či na drobno pokrájané mäsko, hneď pridať korenie: červená paprika, rasca, korenie a soľ.
    Dobre premiešať a nechať dusiť, až mäsko je mäkké na slabom ohni.
    Potom pridať trochu maizeny rozmiešanej v polovici šálky vody, a nechat variť tak 3 min.

    Záverečná úprava:
    Cesto sa vyvaľká na tenko.
    Pomocou plytkého taniera vykrojiť kruhy, môžeme použiť ostrôžku.
    Na kruh cesta - plnka: 1 PL mäsovej plnky; ¼ vajíčka natvrdo; 1 oliva a zmäknuté hrozienka - množstvo podľa chuti.
    Okraje cesta navlhčíme prstom po celom okraji, cesto preložíme a pevne pritlačíme.
    Okraje opäť navlhčíme a prehneme smerom nahor a znovu pritlačíme, aby sa piroh neotvoril.
    Piroh potrieme rozšľahaným vajíčkom a prepichneme špáradlom, aby nevytiekla šťava z vnútra.
    Dáme piecť do vyhriatej rúry tak na 20 min., ale je potrebné kontrolovať…
Top