Parížske orechové rožky
Celkom náročný
Celkom lacný

Ingrediencie

Pre 4 Osoba(y)

Cesto

  • 5 bielkov
  • 400 g práškového cukru
  • 250 g mletých vlašských orechov
  • 4 PL strúhanky

Plnka

  • 3 ks vajcia)
  • 10 PL kryštálového cukru
  • 3 PL kakaa
  • 375 g masla

Poleva

  • 200 g čokolády na varenie
  • 1 ks rastlinný tuk

Parížske orechové rožky - príprava

    Cesto: Nad parou šľahajte bielky. Po lyžiciach postupne pridávajte práškový cukor a ušľahajte tuhý sneh, do ktorého zapracujte pomleté orechy a strúhanku. Opatrne premiešajte. Hmotu dajte do mikroténového vrecúška alebo do strojčeka a striekajte na plech vyložený papierom na pečenie rožky. Rožky upečte (usušte) vo vyhriatej rúre pri miernej teplote a nechajte vychladnúť.
     
    Krém:
    Vo vodnom kúpeli vyšľahajte vajcia, cukor a kakao. Zmes miešajte do zhustnutia, potom nechajte vychladnúť. Vo väčšej miske vymiešajte maslo a po lyžiciach pridávajte vychladnutú zmes. Vypracujte hladký krém. Krém nastriekajte na upečené vychladnuté rožky a namáčajte ich v čokoládovej poleve.
Top