Parížske orechové rožky
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Cesto
- 5 bielkov
- 400 g práškového cukru
- 250 g mletých vlašských orechov
- 4 PL strúhanky
Plnka
- 3 ks vajcia)
- 10 PL kryštálového cukru
- 3 PL kakaa
- 375 g masla
Poleva
- 200 g čokolády na varenie
- 1 ks rastlinný tuk
Parížske orechové rožky - príprava
Cesto: Nad parou šľahajte bielky. Po lyžiciach postupne pridávajte práškový cukor a ušľahajte tuhý sneh, do ktorého zapracujte pomleté orechy a strúhanku. Opatrne premiešajte. Hmotu dajte do mikroténového vrecúška alebo do strojčeka a striekajte na plech vyložený papierom na pečenie rožky. Rožky upečte (usušte) vo vyhriatej rúre pri miernej teplote a nechajte vychladnúť.
Krém:
Vo vodnom kúpeli vyšľahajte vajcia, cukor a kakao. Zmes miešajte do zhustnutia, potom nechajte vychladnúť. Vo väčšej miske vymiešajte maslo a po lyžiciach pridávajte vychladnutú zmes. Vypracujte hladký krém. Krém nastriekajte na upečené vychladnuté rožky a namáčajte ich v čokoládovej poleve.
Podobné recepty
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Cesto
- 5 bielkov
- 400 g práškového cukru
- 250 g mletých vlašských orechov
- 4 PL strúhanky
Plnka
- 3 ks vajcia)
- 10 PL kryštálového cukru
- 3 PL kakaa
- 375 g masla
Poleva
- 200 g čokolády na varenie
- 1 ks rastlinný tuk
Parížske orechové rožky - príprava
Cesto: Nad parou šľahajte bielky. Po lyžiciach postupne pridávajte práškový cukor a ušľahajte tuhý sneh, do ktorého zapracujte pomleté orechy a strúhanku. Opatrne premiešajte. Hmotu dajte do mikroténového vrecúška alebo do strojčeka a striekajte na plech vyložený papierom na pečenie rožky. Rožky upečte (usušte) vo vyhriatej rúre pri miernej teplote a nechajte vychladnúť.
Krém:
Vo vodnom kúpeli vyšľahajte vajcia, cukor a kakao. Zmes miešajte do zhustnutia, potom nechajte vychladnúť. Vo väčšej miske vymiešajte maslo a po lyžiciach pridávajte vychladnutú zmes. Vypracujte hladký krém. Krém nastriekajte na upečené vychladnuté rožky a namáčajte ich v čokoládovej poleve.
Vo vodnom kúpeli vyšľahajte vajcia, cukor a kakao. Zmes miešajte do zhustnutia, potom nechajte vychladnúť. Vo väčšej miske vymiešajte maslo a po lyžiciach pridávajte vychladnutú zmes. Vypracujte hladký krém. Krém nastriekajte na upečené vychladnuté rožky a namáčajte ich v čokoládovej poleve.