Smažené čínske rezance Sambal
Kategória: 
250g bezvaječných rezancov 3 cibule 4 strúčky cesnaku ½ oranžovej papriky 1 biela paprika 2 ks menších chilli papričiek 2 cm zázvoru 1 lyžicu sójovej omáčky 400g kuracieho mäsa 1 lyžicu solamylu soľ, olej 1 lyžicu pasty Sambal Badjak, alebo Sambal Badjak Extra Heet

Smažené čínske rezance Sambal - príprava

    Rezance vložíme do vriacej vody a 2-3 minúty povaríme, pridáme štipku soli. Rezance zlejeme a prepláchneme studenou vodou, aby sa nám nelepili, a necháme ich odkvapkať. Medzi tým si nakrájame cibuľu na väčšie plátky približne 2x2 cm, papriku, zázvor na tenké plátky, cesnak a chilli papričky. Kuracie mäso nakrájame na kocky a obalíme v solamyle. Do panvice nalejeme trochu oleja a mäso prudko osmažíme po dobu 1 minúty. Mäso z panvice vyberieme a vsypeme nakrájanú zeleninu, ktorú osmažíme a akonáhle cibuľa zosklovatie, vyberieme ju z panvice. Nakoniec do tej istej panvice vložíme odkvapkané rezance a smažíme po dobu 2 minút na prudkom ohni. Do osmažených rezancov pridáme sójovú omáčku, Sambal Badjak a ešte krátko smažíme. Nakoniec vmiešame zeleninu a mäso. Po ďalších 2 minútach odstavíme z ohňa a môžeme podávať.
Top